De la anul asigurarea locuintelor va deveni obligatorie

De la anul asigurarea locuintelor va deveni obligatorie

0 226


Desi inca de anul trecut se discuta asupra obligativitatii asigurarii locuintelor, abia marti a fost adoptat proiectul de lege care stipuleaza acest lucru.


Potrivit acestui proiect, care ar urma sa fie aprobat de parlament in regim de urgenta, persoanele fizice si juridice sunt obligate sa incheie contracte pentru asigurarea obligatorie. Suma care va fi achitata de catre fiecare dintre proprietarii locuintelor de tip A ( locuinte cu structura de rezistenta din beton armat, metal, lemn sau pereti exteriori din piatra), reprezinta echivalentul in lei a 20 Euro platiti pentru un an, si 10 Euro pentru locuintele de tip B (locuinte construite din pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic sau chimic).


Asigurarea locuintelor este obligatorie pentru toata lumea, inclusiv pentru cei care detin deja o asigurare, iar persoanele fizice sau juridice care nu se vor conforma deciziei Guvernului vor fi amendati cu sume intre 100 lei si 5.00lei.


Toate bune si frumoase, numai ca suma asigurata ce va putea fi acordata este de doar 20.000 euro pentru locuintele de tip A si 10.000 euro pentru locuintele de tip B. Acesti bani ajung doar pentru reparatii si pagube mai putin insemnate, dar in caz de distrugere completa a locuintei, banii sunt de folos doar pentru solutii temporare.


Nici daca va faceti o asigurare in afara celei obligatorii nu este sigur ca veti reusi, cu banii primiti, sa va luati o locuinta similara celei avariate in cazul producerii unor fenomene neprevazute. Chiar daca declarati valoarea de piata a locuintei ori o valoare mai mare, la o adica, reprezentantii firmelor de asigurari va evalueaza ei casa pierduta si nu va dau un sfant in plus, chiar daca prima platita corespunde unei valori a locuintei mult mai mari. Tinand cont ca in caz de calamitati preturile ar putea creste, speculandu-se nevoia, cu banii primiti din asigurarea unui apartament veti putea lua o garsoniera (dupa cum crede evaluatorul de cuviinta). Asta e! Niciodata nu vor fi cetatenii in castig!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.