De la 1 iulie vom plati mai putin pentru asigurarile sociale de...

De la 1 iulie vom plati mai putin pentru asigurarile sociale de sanatate

0 54

Tara cu cele mai multe impozite si taxe, Romania, este pe cale sa-si calce pe „mandrie” si sa scada procentul la una dintre taxe. Concret, contributia lunara a angajatilor pentru asigurarile sociale de sanatate va fi, de la 1 iulie, de 5,5%, fata de 6,5% cat este in prezent. Angajatorii au obligatia de a vira, lunar, contributia de asigurari de sanatate a angajatilor pentru salariile care se supun impozitului pe venit, indemnizatiilor de somaj si veniturile realizate din pensii.
Pentru veniturile impozabile, realizate de persoane care desfasoara activitati independente si care se supun impozitului pe venit, contributia pentru asigurarile sociale de sanatate se va plati trimestrial.
Aceasta nu este singura veste buna. Legea bugetului de stat pentru anul 2008 prevede si o scadere a contributiei angajatorilor pentru asigurarile de sanatate cu 0,3%, de la 1 decembrie 2008, de la 5,5% la 5,2%. Contributia de pensie a angajatului va ramane nemodificata pe tot parcursul anului 2008, respectiv la nivelul actual de 9,5%.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.