De la 1 ianuarie NU se scumpesc gazele naturale

De la 1 ianuarie NU se scumpesc gazele naturale

0 107

Dupa atatea vesti proaste referitoare la bau-bau-ul ce se anunta anul 2010, romanii primesc in sfarsit o veste buna. Potrivit declaratiilor presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu, pretul platit de consumatorii industriali si casnici pentru gazele naturale va fi mentinut la 1 ianuarie 2010, iar cel al electricitatii ar putea fi indexat cu inflatia.
„La energie electrica inca nu am terminat analizele, dar este posibila o indexare cu o parte din inflatie. Nu va pot spune in perspectiva cum vor sta lucrurile”, a declarat in presa centrala Lificiu. Acesta a adaugat ca aceste preturi vor fi aplicate cel putin pana la urmatoarele analize, respectiv 1 aprilie pentru gazele naturale si 1 iulie pentru electricitate.
Presedintele ANRE a facut acest anunt ca urmare a declaratiilor date la sfarsitul lunii septembrie, prin care anunta ca institutia vrea sa pãstreze, cel putin pana la 1 aprilie 2010, preturile platite de populatie la gaze si electricitate la nivelul actual. Pretul platit de populatie pentru gaze naturale a scazut cu 5% la 1 iulie, dupa ce la 1 mai a fost redus cu 3%.
Gazele naturale furnizate in regim reglementat, respectiv la preturi stabilite de ANRE, sunt cuprinse intre 73,36 lei/MWh si 96,48 lei/MWh, in functie de consum.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.