De interes pentru brașoveni – legătură dintre nodul rutier cu DN1 şi...

De interes pentru brașoveni – legătură dintre nodul rutier cu DN1 şi nodul rutier cu A3 (Autostrada Bucureşti – Ploieşti) se dechide azi

1 70

Cei care fac destul de des drumul către capitală așteaptă de mult timp realizarea bretelei de legătură dintre A3 și DN1. Circulaţia pe lotul 2 al Autostrăzii de Centură Bucureşti (A0) Nord, între nodul rutier cu DN1 şi nodul rutier cu A3 (Autostrada Bucureşti – Ploieşti), se deschide miercuri, începând cu ora 15:00, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.
Mâine, de la ora 15:00, se deschide circulaţia pe lotul 2 al Autostrăzii de Centură Bucureşti (A0) Nord între nodul rutier cu DN1 şi nodul rutier cu A3 (Autostrada Bucureşti – Ploieşti).
Din cei 19 km finalizaţi, se va circula momentan pe aproximativ 10 km, iar anul viitor, după asigurarea legăturii de lotul 3, A0 Nord, circulaţia va fi posibilă la profil de autostradă între DN1 şi DN2 pe 21 de km”,
a scris Pistol, pe pagina sa de Facebook.
Construcţia efectivă a lotului 2 al A0 Nord a început în luna august 2022 şi a fost finalizată cu 7 luni mai devreme faţă de termenul contractual.
Asocierea de firme româneşti, SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL, a avut la dispoziţie 831,92 milioane de de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport (PT).
Deschiderea circulaţiei va avea loc, aşa cum v-am obişnuit, fără festivisme”, a ținut să mai declare Cristian Pistol. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.