De ce nu pot fi tinerii brasoveni proprietari de terenuri?!

De ce nu pot fi tinerii brasoveni proprietari de terenuri?!

0 55

Tinerii brasoveni care insearca sa-si intemeieze o familie prin construirea unui camin mai au de asteptat. Chiar daca acestia au depus cererile de obtinere a unui teren la Primaria Brasov, se pare ca nu-si vor vedea visul cu ochii prea curand. Conform Legii nr. 15/2003, acestia au dreptul sa fie improprietariti cu o singura conditie: aceea de a incepe construirea unei case.
Noul cartier destinat tinerilor trebuia amplasat la Stupini, o zona lipsita de infrastructura, responsabilitate care revine tot municipalitatii. Astfel, edilii trebuie sa se asigure ca vor fi realizate canalizarea, racordarea la apa, gaz si curent electric, toate acestea ducand la costuri totale de circa 37 milioane de lei.
„Este vorba de fonduri importante, pe care municipalitatea nu le poate aloca dintr-o data. De aceea, s-a luat decizia ca lucrarile sa fie efectuate etapizat. Noi am prezentat proiectul reprezentantilor de la Distrigaz si Electrica si asteptam ca lucrarile sa prinda contur. In functie de cat de repede se vor finaliza acestea, vom putea sa repartizam loturile. Legea stipuleaza clar ca aceste terenuri pot fi alocate doar daca exista si utilitati”, a mentionat viceprimarul Adrian Gabor.
Municipalitatea are in vedere viitorul tinerilor brasoveni pentru care a construit deja blocurile prin Agentia Locala de Locuinte (ALL).
Un venit mediu net de peste 25 milioane de lei/persoana si un cont in banca de peste 30.001 de euro pot aduce solicitantului 80 de puncte si un loc la inceputul listei.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.