Datornicii nu platesc, CET vine cu noi facilitati

Datornicii nu platesc, CET vine cu noi facilitati

0 48

CET nu a recuperat nici 3 miliarde de lei vechi din cele 13 pe care le datoreaza asociatiile de proprietari din Brasov. Nici stergerea penalitatilor pentru cei care urmau sa plateasca esalonat restantele nu i-au convins pe marii datornici sa-si achite debitele. Doar asociatiile cu datorii mici s-au prezentat la casieriile CET. Din acest motiv, furnizorul de energie vine cu o noua propunere pentru clientii sai: o reducere la plata facturii pentru cei care isi achita datoriile la termen.
177 de asociatii de proprietari au platit restantele in termen de trei luni. CET le-a sters acestora penalitatile, insa restantele reprezinta mai putin de 300.000 de lei din cele aproape 1,3 milioane cat era datoria totala.
In ciuda dificultatilor de a recupera banii de la asociatiile datornice – sau poate tocmai din aceasta cauza – CET continua sa propuna si pentru viitor o noua inlesnire, stabilita in AGA CET tinuta ieri chiar inaintea ultimei sedinte de Consiliu Local din anul acesta. Asociatiile care achita factura in termen de 15 zile de la emiterea ei beneficiaza de o reducere de doua procente a sumei de plata.
Ca urmare a datoriilor neincasate, CET are probleme cu furnizorii. In aceste zile, conducerea societatii discuta cu reprezentantii furnizorilor esalonarea datoriei de 10 milioane de euro pe intreg parcursul anului viitor. Nu este exclus ca, in eventualitatea in care se va lovi in continuare de refuzul datornicilor de a a-si achita debitele, CET sa treaca la masurile extreme cu care ameninta inca din perioada in care propunea facilitatile pentru datornici, anume sistarea furnizarii de agent termic.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.