Darius Vâlcov, sub control judiciar în falsul scandal al protocolului secret din...

Darius Vâlcov, sub control judiciar în falsul scandal al protocolului secret din justiție

0 208

Fostul  consilierul al premierului Vioricăi Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost pus sub control judiciar în scandalul protocolului secret semnat dintre Serviciul Român de Informații și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Vâlcov a postat anul trecut documentele respective, care erau mai debrabă ilegale, decat secrete, iar acum i se aduce acuzația că a încălcat legea divulgând secrete de stat. Reamintim că CCR a dispus desecretizarea tuturor protocoalelor.

Darius Vâlcovcare plateste pentru prietenia cu Dragnea a fost pus sub control judiciar după ce a ieri la pranz fost audiat la DIICOT  I s-a adus la cunoștință infracțiunea de divulgare de secrete.
Acesta a publicat protocolul de colaborare dintre SRI și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție anul trecut, un protocol controversat despre care s-a spus că încălca legea supremă, Constituția.
Desi era un act ilegal de la inceput, n-are cum sa fie considerat secret de stat… tocmai se cei care l-au redactat, direct interesati sa puna gunoiul sub pres…

În dosar a fost audiată și Adina Florea, adjunctul secției de investigare a infracțiunilor din justiție, instituție aflată sub vizorul Consiliului Suprem al Magistraturii. 
Așa cum presa vehicula de ceva vreme, fapta lui Vâlcov a fost încadrată la articolul 407 din Codul Penal și anume divulgarea secretelor de stat în spațiul public.
Practic notăm un nou exces al procurorilor ce au fost scoși în față de către Dtatul Paralel.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.