Dan Voiculescu despre implicarea ia FMI in deciziile macroeconomice

Dan Voiculescu despre implicarea ia FMI in deciziile macroeconomice

0 90

„Implicarea tot mai intensa a delegatiei Fondului Monetar International in deciziile macroeconomice din Romania este alarmanta”, a afirmat vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, citat de Agerpres. Intr-un comunicat de presa, presedintele fondator al Partidului Conservator sustine ca „dupa regimul Basescu-Boc nu va mai ramane decat un potop de datorii imposibil de achitat”.
Voiculescu afirma: „nu exclud ca, in ritmul actual de indatorare, Traian Basescu sa anunte, mai devreme sau mai tarziu, noi reduceri de salarii si pensii. In acest moment functionam in schema clasica a falimentului: datorii si dobanzi uriase, consum si productie reduse, investitii ineficiente”.
Vicepresedintele Senatului e de parere ca, pentru evitarea unui „dezastru economic si social fara prededent” este nevoie de un Plan National de Investitii Strategice si de masuri concrete de sustinere a producatorilor romani.
„Altfel, dupa regimul Basescu-Boc nu va mai ramane decat un potop de datorii imposibil de achitat”, crede senatorul.

Vicepresedintele Senatului a avertizat ca ritmul in care creste datoria publica externa poate declansa un nou val recesionist, dupa ce, potrivit datelor oficiale ale BNR, aceasta datorie a ajuns la 92 de miliarde de euro, „adica o povara de 4500 de euro pentru fiecare roman, de la nou-nascuti la pensionari”: „Ne va costa enorm iluzia depasirii crizei prin imprumuturi externe prost gestionate. In conditiile in care, doar in aceasta luna, Ministerul de Finante va trebui sa plateasca un sfert de miliard de euro in contul datoriei publice externe, riscam sa ne sufocam in datorii”.
Dan Voiculescu afirma ca „un imprumut este util doar daca este investit eficient si asigura beneficii mai mari decat costurile. Din pacate, guvernul Boc nu stie sa investeasca si incearca sa isi camufleze incompetenta rostogolind imprumuturile”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.