Dacian Cioloş a stârnit hohote de râs în plenul de la Strasbourg

Dacian Cioloş a stârnit hohote de râs în plenul de la Strasbourg

0 98

La mijlocul acestei săptămâni Dacian Cioloş și-a demontrat ipocrizia și în fața colegilor europarlamentari, provocând deliciul acestora (exprimate pri râsete zgomotoase), atunci când liderul Renew Europe a vorbit de un proiect prin care deciziile de la nivel european să fie aduse mai aproape de cetăţeni și evitarea ,,jocurilor de culise”. Tocmai aici e tot hazul, în numirea șefilor Comisiei Europene Dacian Cioloș a fost unul dintre cei mai implicați politicieni europeni în trocururi netransparențe și făcute prin spatele regulilor unanim acceptate.
Lucru știut de toți colegii săi europeni și taxat de acești.
Probabil crezându-se la București în fața unor susținători #rezist Cioloș nu s-a sfiit să mintă fără jenă doar pentru a păstra aparențele de ,,progresist”în fața colegilor săi care știau însă foarte bine adevărul. .

Dacian Cioloş a spus că ,, În grupul Renew Europe veţi avea un partener. Vă propunem chiar de la început şi propunem partenerilor noştri pro-europeni, proiectul unei conferinţe pentru viitorul Europei în care putem să aducem Europa mai aproape de cetăţeni. În care să putem să ne asigurăm că nu negocierile de culise sunt cele care determină figurile proeminente care trebuie să conducă Europa şi cetăţenii pot să se exprime din acest punct de vedere. Veţi avea susţinere din partea noastră (este întrerupt de râsete). Asta o să facem dragi colegi… Asta o să facem împreună pentru că trebuie să dăm posibilitatea ca ceea ce spunem în acest parlament să şi facem în relaţie cu cetăţenii. Şi veţi avea în Renew Europe un partener pentru acest proiect”.

Rafala de râsete a venit pentru că deşi preşedintele Macron şi grupul său condus de Dacian Cioloş au fost principalii adversari ai procesului prin care candidaţii pentru şefia Comisiei Europene erau aleşi şi prezentaţi de familiile europene înainte alegerile europarlamentare, liderul Renew Europe propune acum un proiect care „să aducă Europa mai aproape de cetăţeni”, după ce principalele funcţii europene au fost alese prin „jocuri de culise”, la care Cioloş însuşi a participat.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.