Dacia trage pe dreapta patru zile

Dacia trage pe dreapta patru zile

0 187

Un prim efect al crizei economice mondiale pare a resimtit si de producatorul roman de autoturisme Dacia din Pitesti.
Activitatea de productie a companiei Dacia va fi intrerupta temporar in zilele de 30-31 octombrie si 13-14 noiembrie, ca urmare a necesitatii de adaptare a programului de fabricatie la cererea comerciala, informeaza compania.
Fabricarea de piese de schimb, activitatea anumitor sectoare ale Uzinei Mecanice, cea a centrului CKD, precum si expeditiile de vehicule vor continua fara intrerupere.
In primele noua luni ale anului 2008, Dacia a vandut 194.165 automobile, cu 17 la suta mai mult fata de perioada similara a anului trecut.
Pe de alta parte, producatorul francez de automobile Renault va inchide aproape toate fabricile sale din Franta pentru o saptamana sau doua. La sfarsitul lunii septembrie conducerea grupului Renault a prezentat reprezentantilor angajatilor proiectul privind desfiintarea a 2.000 de locuri de munca la filialele sale din Europa, care se adauga celor 4.000 anuntate in Franta la inceputul lunii.
Producatorul francez a precizat ca acest plan este una dintre masurile destinate asigurarii competitivitatii Renault si mentinerii capacitatii de dezvoltare pe termen lung, in contextul deteriorarii conjuncturii economice, care afecteaza din plin piata auto din Europa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.