Dacia Sandero – de trei stele din cinci

Dacia Sandero – de trei stele din cinci

0 127

Modelul Dacia Sandero a fost testat de EuroNCAP si a obtinut trei stele din cinci posibile la protectia pasagerilor adulti, patru stele din cinci tn cazul ocupantilor copii si o stea din patru la siguranta oferita pietonului, tn eventualitatea unui impact, a anuntat EuroNCAP.
Organizatia a testat atat modelul fara pachetul de siguranta, cat si masina care are elemente de protectie suplimentare.
Modelul de baza este echipat cu doua airbag-uri frontale (pentru sofer si pasagerul din dreapta) si senzori de efort la centurile de siguranta.
Pachetul de siguranta are tn plus doua airbag-uri laterale pentru torace si doua pentru cap, precum si pretensionare pentru centurile de siguranta.
EuroNCAP a acordat modelului de baza trei stele (pasageri adulti), patru stele (pasageri copii), respectiv o stea (pietoni).
Dacia Sandero echipata cu pachetul de siguranta a obtinut patru stele la protectia pasagerilor adulti, din cinci posibile. La impactul lateral, acest model a obtinut rezultate semnificativ mai bune decat versiunea de baza, iar la simularea ciocnirii laterale cu un stalp Sandero a obtinut punctajul maxim, mentioneaza EuroNCAP.
Masina fara pachetul de siguranta a obtinut 24 de puncte la protectia pasagerilor adulti, 38 de puncte tn cazul ocupantilor copii si 8 puncte la securitatea oferita pietonilor.
Dacia Sandero echipata cu dotarile din pachetul suplimentar a obtinut tn plus sapte puncte la protectia pasagerilor adulti, tn timp ce la celelalte capitole punctajul este identic.
Directorul de produs Sandero la nivel mondial, Sophie Albertus, declara pentru MEDIAFAX, la jumatatea lunii iunie, ca modelul Sandero tn versiunea cu patru airbag-uri a fost proiectat sa obtina patru stele din cinci posibile la testele EuroNCAP.
Pe pagina de internet a EuroNCAP nu este mentionat numarul de stele obtinute de modelul cu patru airbag-uri tn plus fata de versiunea de baza.
Rezultatele obtinute Sandero sunt apropiate de cele ale Logan, care area trei stele din cinci la protectia pasagerilor copii.
EuroNCAP noteaza ca tn cazul unui impact frontal habitaclul ramane nedeformat, desi unele puncte de sudura de la baza montantilor parbrizului au cedat. Din cauza unor elemente ale bordului, exista pericolul ranirii genunchilor si femururilor, atat tn cazul soferului, cat si tn cel al pasagerului din dreapta.
Sandero ofera posibilitatea montarii unui scaun pentru copil, cu orientare spre tnapoi, pe scaunul din dreapta soferului, cu conditia ca airbag-ul pentru pasager sa poata fi dezactivat (pentru a nu rani copilul – n.r.). Cu toate acestea, informatiile furnizate soferului tn legatura cu statutul airbag-ului (daca este dezactivat sau nu – n.r.) „nu sunt suficient de clare”, mentioneaza EuroNCAP.
„Eticheta de avertizare privind pericolele folosirii unui scaun pentru copii cu orientare spre spate, fara dezactivarea tn prealabil a airbag-ului, au fost neclare si neatasate definitiv”, arata EuroNCAP.
De asemenea, nici bara de protectie din fata si nici partea din fata a capotei nu au obtinut puncte pentru protectia pietonilor.
EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) este un organism european independent, tnfiintat tn anul 1997, care realizeaza teste de impact pentru determinarea gradului de siguranta al masinilor noi. EuroNCAP este sustinut de sapte guverne europene, de Comisia Europeana si de asociatii ale consumatorilor din tarile UE.
Organizatia a anuntat, la tnceputul lunii noiembrie, ca masinile care nu au tn dotarea standard sistemul electronic al stabilitatii (ESP) nu vor mai putea obtine obtine cinci stele la testele de siguranta realizate tncepand cu luna septembrie

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.