Curtea de conturi vrea sa le ia un sfert din salariu angajatilor...

Curtea de conturi vrea sa le ia un sfert din salariu angajatilor DGASPC

0 103
Angajatii Directiei pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului ar putea ramane fara un sfert din salariu. Un Control al Curtii de Conturi a dispus taierea sporului de dispozitiv pe care angajatii l-au castigat in instanta cu aproape 5 ani in urma.
Oamenilor li s-a pus chiar in vedere sa returneze banii primiti in ultimul an. Sindicatul Directiei a contestat, insa, decizia Curtii de Conturi si va merge in instanta.
Sindicatul Directiei pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului a reactionat foarte vehement la decizia Curtii de Conturi, care a dispus sistarea sporului.
Mai ales ca organismul de control a dispus si recuperarea a peste 77.000 de lei de la angajati, reprezentand valoarea sporurilor primite anul trecut.
Sporul de dispozitiv, in cuantum de 25% din salariu, a fost castigat in instanta de angajatii Directiei, prin hotarare definitiva si irevocabila, in anul 2008. Sporul de dispozitiv se acorda angajatilor care trebuie sa fie la dispozitia directorului institutiei 24 de ore din 24, spune Luminita Olteanu, sef sindicat DGASPC Brasov.
Directia pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului are deja un deficit mare de personal: din 1100 de angajati cat prevede organigrama, aici lucreaza doar 900. Un numar mult prea mic pentru a gestiona toate cazurile de abandon, consiliere si gazduire pe care tebuie sa le gestioneze Directia.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.