Cursuri universitare plictisitoare si nerelevante

Cursuri universitare plictisitoare si nerelevante

0 248


Un studiu recent, realizat de studenti in cele mai importante zece universitati romanesti, arata faptul ca in noua din cele zece universitati se predau cursuri plictisitoare si nerelevante. Din acelasi studiu reise faptul ca dotarile universitatilor sunt necorespunzatoare si ca sapte din cele zece universitati nu elibereaza suplimente de diplome in care sa fie trecute competentele studentilor.


Nemultumirea studentilor consta in faptul ca materia nu s-a schimbat dupa reorganizarea anilor de studiu – 3 ani pentru licenta, 2 pentru masterat si 3 pentru doctorat. Ei spun ca sunt bombardati intr-un semestru cu acelasi volum de informatii pe care studentii din anii mai mari il asimilau intr-un an de studiu. Ei sustin, de asemenea, ca in amfiteatre se face dictare, nu o predare la standarde moderne.?


?


Studentii nu isi pot spune punctul de vedere


Reprezentantii Ministerului Educatiei recunosc faptul ca nu s-au adaptat cursurile la cerintele de pe piata muncii, asa cum cer normele europene.


Studentii ar dori sa-i sanctioneze pe profesorii care predau cursuri expirate, dar ii opreste birocratia. Desi sunt reprezentati in comisiile de etica ale facultatilor, studentii nu isi pot spune punctul de vedere asupra procesului de invatamant pentru ca aceste comisii nu se intrunesc.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.