Cursuri gratuite de recalificare pentru somerii

Cursuri gratuite de recalificare pentru somerii

0 64

Agentia Judeteana Pentru Ocuparea Fortei de Munca din Brasov anunta somerii brasoveni ca si in aceasta luna vor fi organizate cursuri gratuite de formare profesionala. Astfel, brasovenii care nu si-au gasit inca un loc de munca, pot urma cursurile de recalificare propuse de AJOFM, pentru meseriile: barman, bucatar, confectioner-asamblor articole din textile, confectioner articole din piele, director vanzari, lucrator in comert, macelar, ospatar, receptioner hotel, sudor.
Cursurile vor incepe in perioada 19 – 27 iunie, in functie de meseria aleasa:
19 iunie – director vinzari;
23 iunie – receptioner hotel;
24 iunie – ospatar si bucatar;
25 iunie – macelar, barman, lucrator in comert;
27 iunie – sudor, confectioner-asamblor articole din textile si confectioner articole din piele si inlocuitori.
Cursurile au o durata de doua luni pentru director vanzari, trei luni pentru barman, confectioner, receptioner, macelar si sase luni pentru meseriile de ospatar, bucatar si sudor.
Pentru a putea participa la cursurile oferite de AJOFM, somerii brasoveni trebuie sa indeplineasca o serie de conditii. Astfel, pentru cursul de director vanzari, participantii trebuie sa fie absolventi de studii superioare. Este nevoie sa aveti o diploma de bacalaureat si sa cunoasteti o limba straina pentru cursul de receptioner hotel. Pentru celelalte cursuri, studiile necesare sunt studiile minime obligatorii.
De mentionat este faptul ca aceste cursuri sunt gratuite pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca inregistrate la AJOFM Brasov.
Inscrierea la cursuri se face pe baza recomandarii emise de compartimentul de informare si consiliere privind cariera/ serviciul mediere, in baza unei cereri insotita de actul de identitate si certificatul de nastere in original si copie, actele de studii eliberate in conditiile legii, in original si copie, precum si actul medical din care sa rezulte starea sanatatii persoanei si faptul ca aceasta este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei in care doreste sa se califice.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.