Curs de Bune Practici profesionale, cu parteneri din Franta

Curs de Bune Practici profesionale, cu parteneri din Franta

0 48

Asociatia Tineri Intreprinzatori Concordia, impreuna cu partenerul Association Multimedia Emploi din Franta a organizat si desfasurat In Bordeaux, Franta, in perioada 19-25 noiembrie 2011, un curs de formare pentru 20 de specialisti din serviciile sociale din Maramures, Brasov, Bucuresti si Constanta. In cadrul acestui curs, directori si personal din cadrul Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si Agentiilor de Ocuparea a Fortei de Munca din cele 4 judete au realizat un schimb de”bune practici” transnationale Romania-Franta, in ceea ce priveste incluziunea socio-profesionala a tinerilor din categorii dezavantajate.
Reprezentanti ai partenerilor de proiect: Asociatia Centrul Regional de Initiere si Servicii si Asociatia Profesionala Neguvernamentala de Asistenta Sociala ASSOC din Maramures, Asociatia Pentru Comunitate si Familie din Constanta, au luat parte la sesiuni de formare in ceea ce priveste incluziunea sociala a persoanelor dezavantajate.
Aceasta activitate a fost organizata in cadrul proiectului ”Hai sa dam mana cu mana, sa pasim in viata IMPREUNA”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013.
Proiectul are ca obiectiv „Configurarea unui sistem de sprijin integrat pentru promovarea participarii la viata sociala si accesul pe piata muncii a tinerilor proveniti din Institutiile de plasament si a tinerilor cu dizabilitati”. Proiectul, demarat din septembrie 2009, a realizat pana in prezent o serie de activitati care sa faciliteze accesul si integrarea socio-profesionala a unui numar de 1500 de tineri din judetele Maramures, Brasov, Bucuresti si Constanta. Pe langa activitati de mentorat medical si socio-profesional, consiliere si orientare socio-profesionala, un numar de 628 de tineri au finalizat cursurile de formare profesionala din cadrul proiectului si au participat la activitati de mediere cu angajatorii in vederea integrarii pe piata muncii.
Pana la finalizarea proiectului, in februarie 2012, ne propunem sa realizam integrarea socio-profesionala a cat mai multi tineri din cele categorii dezavantajate.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.