Curent electric din gainat de pui la Codlea

Curent electric din gainat de pui la Codlea

0 84

Problema combustibilului tinde sa devina una mondiala. Tot mai multe companii incearca sa gasesca modalitati de a produce energie cu ajutorul mamei natura. Si in judetul nostru se incearca derularea unui astfel de proiect.
Concret, proiectul-pilot, aplicat momentan in Slovenia si Italia, urmeaza sa faca furori si in Romania, mai precis in judetul Brasov, la Codlea. Dejectiile pasarilor din fermele avicole vor fi folosite intr-o mica uzina electrica drept combustibil. In acest mod , gainatul ars va incinge boilere imense, care vor pune in miscare turbinele uzinei. Energia obtinuta nu este de ignorat, 2,5 megawati pe ora, suficient ca orasul Codlea sa fie alimentat cu curent electric.
“Gainatul rezultat la fiecare doua luni, cateva tone bune de la un grup de cateva sute de pui, amestecat cu paie, are o putere calorica suficient de mare, incat, in urma arderii, sa intretina presiunea mare din boilerele care vor pune in miscare turbinele uzinei electrice. Noi, practic, strangeam dejectiile si le vindeam agricultorilor pe post de ingrasamant. Uniunea Europeana insa a limitat utilizarea acestor reziduuri, din cauza poluarii. Asa ca in curand oricum nu mai aveam ce sa facem cu ele decat sa le distrugem’” a declarat Florin Mocanu unul dintre asociatii de la firma Galli Gallo, din Codlea.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.