Cum s-au „eliminat” unele ciudățenii ale vizitei papei în… ungurime și zvonul...

Cum s-au „eliminat” unele ciudățenii ale vizitei papei în… ungurime și zvonul „co-suveranității” Ungariei în „Ţinutul secuiesc”?

0 151

Se spune ca Papa Francisc va fi întâmpinat la Șumuleu, pe teritoriul României, doar de Viktor Orban. PS Andrei, Episcopul Covasnei și al Harghitei: „Oare politicienii noștri de-aici dorm în papucii statului, așa, pe românește!?”
„Este inadmisibil într-un Stat Român Suveran , de unde toți politicienii romani iau salariu, să-l întâmpine pe Papa Francisc… primul ministru al Ungariei. Daca va fi asa, e rușinea românilor! ”

„În presa românească locală – care ar trebui informata ca si cea de limba maghiara – nu s-a vorbit…din lipsa de informatie oficiala despre venirea, sau mai bine spus,despre vizita oficiala a Papei în România, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Din veștile pe care le avem – vă rog să vă deschideți ochii sufletului și să vedeți lucrurile clare!, – din informatiile oficiale pe care le avem până in prezent, (luna trecuta, a.c.), nu s-au anunțat amanuntele detaliate ale vizitei Inaltului ospete în zona Miercurii Ciucului când Papa va veni la Șumuleu Ciuc,
…Dar nimic despre o intalnirea primului ministru, nici a unui leader român de frunte ! Ce se vorbeste doar, ca Papa va fi întâmpinat ba de primul Lor ministru, ba de presedintele Ungariei, împreună cu alți deputați maghiari! Si mai surprinzator, dacă va fi adevărat, cuvântul Papei nu va fi tradus decât în limba maghiară!! (…) „Până la ora actuală nu ne-a venit la Centrul Eparhial din Miercurea Ciuc, nici o invitație cu informatii detaliate din partea Bisericii Catolice. Și tot vorbim de ecumenism… Stau și mă întreb. Ce fac politicienii noștri?!?”

http://www.ziaristionline.ro/wp-content/uploads/2019/01/Viktor-Orban-Francisc.png

Potrivit Biroului de Presă al Sfântului Scaun, la data de 1 iunie ora 10:00, Papa va pleca de la Bucureşti spre Bacău, urmând ca de la Bacău  să fie transportat cu elicopterul la Şumuleu Ciuc.
Spre deosebire de anunţul anterior, elicopterul nu va mai ateriza pe stadionul de la Miercurea Ciuc, ci la baza aeriană a brigăzii de
vânători de munte din localitate.
Slujba papală va începe la ora 11:30 şi va avea loc la altarul în aer liber, care până atunci va fi renovat şi extins.

La ora 16:10 Papa va pleca de la Şumuleu Ciuc cu elicopterul şi se va îndrepta către Iaşi, unde va vizita Catedrala Romano-Catolică din Iaşi, apoi va susţine un discurs pentru tineri şi familii, în faţa Palatului Culturii.

Papa Francisc va sosi în România în ziua precedentă, iar la data de 31 mai, la prânz, va fi primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele României, Klaus Iohannis. Liderul bisericii catolice se va întâlni în acelaşi loc cu premierul României, respectiv cu reprezentanţii societăţii civile şi cu membri ai corpului diplomatic. După-amiază Papa va discuta cu patriarhul ortodox, ÎPS Daniel, întâlnirea desfăşurându-se cu uşile închise, iar apoi va susţine un discurs în faţa Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe. Papa Francisc şi Patriarhul Daniel vor rosti o
rugăciune comună la Catedrala Mântuirii Neamului din Bucureşti, A
poi Papa va susţine o slujbă la Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif din capitală.

Duminică, la Blaj, în cadrul liturghiei care va începe la ora11, Papa Francisc va beatifica şapte episcopi greco-catolici martiri, iar după-amiaza va întâlni comunitatea locală de rromi,apoi va pleca de la Sibiu spre Roma.

Organizatorii mandataţi din partea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba-Iulia au anunţat că pentru slujba papală de la Şumuleu Ciuc s-au înregistrat peste 110.000 de persoane, care vor putea urmări liturghia din zona de securitate. Organizatorii au încurajat credincioşii să participe la ceremonie şi fără să se fi înregistrat în prealabil, deoarece va exista loc şi pentru ei în afara zonei de securitate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.