Cum ne vede oficial Rusia – România o „țară NATO neprietenă a...

Cum ne vede oficial Rusia – România o „țară NATO neprietenă a Rusiei”!

0 151

Maia Sandu, cetățean al României, țară NATO neprietenă a Rusiei”
Biroul de presă al Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse (SVR) atrage atenția, într-un comunicat oficial dat ieri publicității, asupra afirmațiilor președintei Moldovei, Maia Sandu, potrivit cărora ”în fiecare zi Kremlinul și grupurile sale criminale desfășoară atacuri hibride, folosind arme de propagandă, pentru a semăna ura în Moldova”.
Astfel, acest cetățean al României, țară NATO neprietenă a Rusiei, caută să găsească o scuză pentru cea mai severă cenzură pe care autoritățile moldovenești o impun în propriul spațiu informațional. Practic, orice publicație care nu corespunde orientărilor ideologice ale Occidentului și regimului naționalist de la Kiev apropiate inimii lui Sandu sunt interzise în Moldova. Un gest regretabil a fost închiderea, la sfârșitul anului trecut, a șase canale TV de top cu formularea iezuită „pentru amuțirea propagandei de război”.
Potrivit informațiilor primite de Serviciul Rus de Informații Externe, mass-media din Republica Moldova sunt sub control occidental strict. Pentru angajații lor, seminarii speciale sunt organizate în mod regulat pentru a explica cum să fie acoperite „corect” anumite evenimente.
Astfel de mass-media sunt finanțate prin granturi de la Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională, Fondul European pentru Democrație, fonduri ale partidelor germane, ambasadele și ministerele de externe ale țărilor occidentale.
S-ar părea că, pentru triumful complet al democrației occidentale, Moldovei îi lipsește doar „Ministerul Adevărului” orwellian. Dar această problemă va fi rezolvată în curând. Sandu și-a anunțat deja intenția de a crea un Centru Național pentru Protecția Informației și Lupta împotriva Propagandei „Patriot”.
Puterile sale vor fi mai mult decât suficiente pentru a îndeplini astfel de funcții”
se mai arată în comunicatul SVR.

Sprijinul României pentru Ucraina e mai puțil vizibil noin NU și pentru ruși
România vinde Ucrainei muniție și armament de calibru mic și mijlociu, de când Rusia a pornit războiul, anul trecut, și nu face față cererii din cauza industriei învechite.
Dezvăluirile sunt făcute de publicația Panorama, care difuzează primele cifre oficiale care atestă că România sprijină militar Ucraina, cel puțin printr-o relație de natură comercială: vânzarea de muniție și armament produs în România, în fabricile-filiale ale companiei de stat Romarm.
Potrivit Panorama,Romarm a facturat 45 milioane euro pentru Ucraina, în 2022. 110 milioane euro a plătit Ucraina în avans, către Romarm, în 2022. Romarm nu face față cererii de armament imense, provocată de războiul din Ucraina, pentru că are linii de producție învechite, care produc greu, scump și lucruri care nu mai au căutare.
UE pune la bătaie bani mulți pentru muniție de trimis în Ucraina și o caută în toate fabricile de armament din Europa. Inclusiv în România.
România este în totalitate dependentă de importurile de materii prime pentru a-și fabrica armamentul. Anul trecut, Romarm a plătit 44 de milioane de euro către trei companii din Bulgaria, pentru a importa materie primă.
Din raportul oficial privind țările unde România a exportat armament lipsește Ucraina. MAE a ales să nu includă această informație. Marii clienți de produse militare ai României în 2022 au fost Israel, Norvegia, Bulgaria, UK și SUA. Și, desigur, Ucraina
arată publicația. (BTI)

Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.