Cum n-a reușit Johannis să le tragă preșul celor de la...

Cum n-a reușit Johannis să le tragă preșul celor de la PeeSeeDee… !

0 498

Consiliul Naţional Secuiesc practic o fantoma propagandistica ce se agita in umbra UDMR incearca sa iasa in evidenta prin exacerbarea periodica a… unei fanteziste autonomii a Ţinutului Secuiesc! 
Ultima „smecherie„: vrea să introducă o carte de identitate secuiască, fara nicio valoare si necesitate. Ce ar urma să conțină un astfel de document, pe lângă elemente clasice precum numele și domiciliul, și un angajament față de autonomia teritorială a Ținutului, conform agenției maghiare Hirado.
Comitetul permanent al consiliului secuiesc a supus dezbaterii, un ridicol proiect de hotărâre privind… introducerea unei cărți de identitate secuiești, care putea fi obţinută de la UDMR, de orice persoană de peste 18 ani cu domiciliul în asa zisul Ţinutul Secuiesc sau… prin preajmă.
Daca locuieşte în afara acestuia, el trebuie doar sa se declare secui şi este de acord cu… autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc aşa cum se prevede în Statutul elaborat de… UDMR si Consiliul Naţional Secuiesc. Documentul ar conţine în mod lizibil doar numele şi secvenţa unor cifre de identificare, celelalte date personale fiind afişate într-un cod QR.
Trebuie reamintit ca asa zisul Tinutul Secuiesc – care n-a existat niciodata ca atare  este doar o regiune de populatii mixte care n-au avut niciodata o identitate teritoriala legiferata ca atare, dar locuită cică majoritar de secui, în sud-estul Transilvaniei, dar si cu populatie romaneasca (circa 20-25%), sași (5-10%), țigani (undeva spre 30-45%)… ceangaii. Aceste zone aparțin administrativ de județele Covasna, Harghita, si o parte din Mureș.
Adevarat, Statul român nu va recunoaște niciodata o atat de nefireasca autonomie a unui fals Ținutului Secuiesc. Atunci, ca si alta data a fost vorba de o ințelegere mascata cu UDMR care trebuia sa-si justifice banii primiti de la Budapesta.
Deputatii pesedisti din Camera Deputaților au fost de acord să adopte FORMAL, prin intelegere tacita, o hotărâre. În fapt, consecințe zero, aceasta pentru că proiectul ar urma, ca si alta data – sa fie respins in Senat:
Astfel de proceduri, urmare a unor manevre UDMR, sunt sortite din start eșecului. „Asociația” (UDMR) are nevoie de astfel de „evenimente” care, repetăm, le recompensează udemeriștlor eforturile cu sustineri financiare consistente de la Budapesta.
Desigur, PSD miza, ca si alta data – pe imposibilitatea ca  doua camere legislative sa voteze impreuna  o asemenea „lege” fara sens si justificare legislativa,  care dadea bine la Orban Viktor pentru sustinerea financiară a UDMR.
Un lucru trebuie reținut, dincolo de „scăparea” de la CD, în care doar unul ca Johannis vede altceva, nimeni de la Camera Superioara, senatorii PSD, PNL, AUR, și altii NU ar fi votat vreodata o „independență politic” a UDMR. (Andrei Deak)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.