Cum mai stăm cu Varianta la DN1 și DN1A, pe Valea Doftanei...

Cum mai stăm cu Varianta la DN1 și DN1A, pe Valea Doftanei – Brădet?

0 104

Vestea bună, „vestita” Companiei Naţională de Investiţii a demarat procedura de achiziţie a realizării Studiului de fezabilitate pentru proiectul „Reabilitare şi modernizare DJ 102I Valea Doftanei (Prahova) – Brădet (Braşov)”.

Vestea proastă – drumul în lungime de aproximativ 24 de km, din care 13,684 km sunt pe teritoriul judeţului Braşov, nu va fi gata mai devreme de 2023. Și aceasta este o previziune optimistă.

Procedura de licitație a fost demarată abia după ce Consiliului Judeţean Braşov respectiv Prahova au aprobat predarea în folosință gratuită către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, a amplasamentului drumului judeţean DJ 102I, în vederea realizării obiectivului de investiții „Reabilitare și modernizare DJ 102I, limită de județ Prahova – DN 1A Șanțuri”.
Deschiderea ofertelor pentru realizarea studiului de fezabilitate este programată pentru data de 19 mai. Termenul de finalizare a SF-ului, potrivit caietului de sarcini, este de patru luni.
Deci, abia prin toamna se va cunoaște cam ce este de făcut cu această variantă de drum. Atunci se va ști inclusiv traseul, desigur la nivel de propunere. Asta pentru că în SF s-a cerut studierea și a altor variante de acces, nu doar traseul cunoscut și recunoscut de „Armată”, incă de prin anii 80-90, ca drum strategic.

Potrivit reprezentanţilor CNI, drumul va fi reabilitat şi modernizat, urmând să aibă două benzi de circulaţie şi o lăţime de opt metri. În cadrul proiectului vor fi refăcute toate podurile şi podeţele de pe traseu.
Valoarea lucrărilor necesare pentru modernizarea DJ 102I ar fi de 230 de milioane de lei, valoarea reală urmând să fie determinată prin studiul de fezabilitate.

În concluzie, conform estimării CNI finalizarea investiției (reamintim că s-a demarat doar procedura de licitare a SF-ulu) ar fi putea prin 2023.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.