Cum au fost păcăliți secuii să accepte maghiarizarea !

Cum au fost păcăliți secuii să accepte maghiarizarea !


A nega Tratatele internationale de Pace dupa cele doua Razboaie mondiale,este ca si cum ai nega azi existenta Holocaustului! Atunci cum sa pretinzi acum sa le fie atribuit un „tinut natal” de o intindere proportionala cu numarul secuilor !!
Ciudat este ca in nomenclatorul minoritatilor din Romania, secuii nu au fost lasati sa se inregistreze si nici sa aiba reprezentanti in Parlamentalaturi de celelalte minoritati!! In plus, nici macar una dintre aceste minoritati nu revendica in Romania un … teritoriu propriu. Ba chiar liderii maghiarimii, la aceasta intrebare iti raspund ca secuii au fost asimilati si ca de fapt acum …sunt maghiari!! Deci, teoretic, secuii nu prea ar mai exista!!

Tocmai cei care pretind să se recunoasca existenta unui „tinut secuiesc” sunt si cei care, cu jumatate de gura, nu confirma existenta secuilor ca etnie distinctă, adica liderii UDMR!! Numai ca aceste adevaruri, in timp au fost falsificate atat de liderii unguri de la Budapesta, cat si de UDMR. 
Principalul interes sa-i declare pe secui impreuna cu cei circa 90 -100.000 de tigani maghiari din Transilvania, drept unguri, a pornit de la …necesitatea de a creaste la peste 5% numarul maghiarilor din Romania, pentru a putea participa la alegeri ca organizatie/partid repezentand o etnie!! Daca secuii sunt unguri, „la fel de unguri cum sunt oltenii fata de romani” (citandu-l pe raposatul Verestoy), atunci a infiinta un Tinut secuiesc in Romania este un non sens!

Ca evolutie istorica, secuii si ungurii sunt doua neamuri diferite!!  
Acesti secui – ce se considera de sute de ani! – secui, iar nu maghiari (!) – sunt de ordinul sutelor de mii!!
Exista un exceptional studiu intitulat „Gesta Siculorum”, publicat in urma cu trei decenii de catre scriitorul Adrian Hamzea in Revista Astra care detalia, cu multe documente originale, tocmai acest adevar istoric indubitabil!
De asemenea, secuii, ca grup etnic chiar si religios distinct, au fost mentionati in toate statisticile austro-ungare pana la 1919, inclusiv la Trianon, cand despre acest Grup etnic, brusc, nu a mai vorbit nimeni. Au fost declarati, pur si simplu unguri, din interese politice, fara sa-i intrebe nimeni ce sunt. 
Dacă s-ar tine, chiar si azi, un referendum adevarat in „secuime”, in care sa fie intrebati, pe bune, ce sunt: „ secui sau maghiari?,” rezultatele ar fi neasteptate, chiar in randul unei populatii asimilate „intensiv” de catre unguri, in ultimele 8-9 decenii! Oare, stiu secuii din Harghita si Covasna ce au de pierdut atunci cand au renuntat sa se mai considere secui?  
O cercetate sociologica finantata de UE a constat tocmai ca li se ascunde acestor etnici ce au avut de pierdut atunci cand s-au declarat maghiari! 
Legislatia romaneasca alaturi de cea comunitara din UE, sprijina in mod justificat si generos acele entitati etnice minoritare care nu au sprijinul unei tari mama. Asa sunt, de pilda, bascii din Spania si din Franta ce se bucura de importante drepturi, nerecunoscute, bunaoara, germanicilor din Alsacia sau italienilor din Corsica. Ca si tiganii…care au luat aceeasi tzeapa! 

Motivul este acela ca etnicii care au o tara „mama”, nu sunt amenintati cu pierderea in timp, a identitatii etnice, implicit cu disparitia etniei respective, ori a limbii proprii. De aceea ei sunt sustinuti de comunitatea internationala, deoarece pentru ei nu exista tari mama, de „sprijin/ bastina”. Altfel spus, cand au fost asimilati, cu forta cei peste 280.000 de romani din Ungaria, asta n-a inseamnat disparitia etniei romanesti. Dar daca dispar secuii din Romania, dispare insusi neamul secuiesc, cu tradițiile, obiceiurile si folclorul sau. Cu „sprijin” de la Budapesta, prin maghiarizare intensiva, in pericol de disparitie sunt, ca etnie distinctă, 
secuii din Romania, (Ca si romanii din acele zone !!). Dar asta nu din pricina unei politici de” genocid” a statului roman. Dimpotriva, secuii si putinii romani ramasi, sunt pe cale de disparitie din pricina politicii de maghiarizare fortata din secolul trecut si dupa 1990, a fatarniciei liderilor politici si religiosi, care si-au tradat neamul si au intrat in jocul meschin al UDMR. 

Cata vreme secuii se declara maghiari, ei recunosc ca au o tara de bastina, care, atat cat este permis de legile internationale, teoretic le va sustine interesele culturale. Uniunea Europeana asumandu-si obligatia de a fi tocmai protectorul acestor etnii specifice. Li s-a prezentat secuilor aceasta alternativa? Tare ne-am indoi…!
Adevarul este ca secuilor li s-au ascuns dezavantajele faptului ca au tot acceptat sa se declare maghiari, inca de pe vremea raposatei Regiuni Autonome Maghiare, cand chiar liderii maghiari, membrii de frunte ai PCR, promovand „sloganul oficial ca in Romania traiesc ;„romani, maghiari, germani si alte nationalitati…”.
Practic, suntem in fata unei tragedii: secuilor, UDMR le-au anulat astfel identitatea etnică!  Prof. DEAK ANDREI

NOTA
In foto 1 și 2 sunt prezentate elemente autentice secuiești.
In foto 3 Masacrul de la Siculeni (latină Siculicidium „uciderea de secui”, în maghiară Madéfalvi veszedelem) a fost o execuție în masă organizată în anul 1764 de armata austriacă împotriva secuilor rebeli, care s-au împotrivit interzicerii privilegiilor soldaților regimentelor grănicerești secuiești ale graniței militare. Acțiunea a fost ordonată de curtea imperială de la Viena. Cu executarea ordinului a fost însărcinat generalul Adolf Nikolaus Buccow, guvernatorul imperial al Transilvaniei, care, după refuzul secuilor, și-a dat demisia. Locul lui a fost luat de generalul conte Joseph von Siskovics care, în seara înzăpezită de 7 ianuarie 1764 (ajunul Crăciunului Ortodox), a atacat localitatea Mádéfalva (azi Siculeni). În timpul masacrului, peste 400 de bărbați, femei și copii au fost uciși de salvele de artilerie ale austriecilor (sursa wikipedia).
In foto 4 Placa memorială dezvelită în 1899.

COMENTARII

 1. Secuii nu primesc nimic
  În plus..
  Nici de la România nici de la UE
  Pana nu se
  #leapădă de Budapesta….
  Lumina Neagră de la Vest###
  Cum zicea un autor….secui…

  Iar Dorința micului dictator budapestan Orbanica fără de frică…ca dispare UE și lupta pentru asta…ca spera…Transilvania un stat independent…dacă românii ardeleni și ungurii și secuii ardeleni, colaborează cică…
  În cadrul UE…nu este nici o speranța pentru micul dictator…
  De asta românii sunt cei mai aprigi susținători ai UE…
  Mai ales…românii transilvăneni…
  Iar când auzi câte un român, cu suzeranitate ca vrem sa ne luam tara înapoi etc
  Astia chiar lupta pentru
  Orbanica…micuț dictator vremelnic….
  Ce se aliază cu Rusia și China pentru distrugerea UE…
  Căci #viseaza apoi Transilvania…

 2. Secuii autentici știu ca nu s unguri..
  Probabil din ei știu ca s și români secuizati…vezi cimitire cu nume romanesc lăsat în paragina în Secuime…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.