Cum a pierdut Iohannis alegerile, câștigându-le

Cum a pierdut Iohannis alegerile, câștigându-le

0 257

Iohannis a avut o idee bună. Probabil singura din ultimii ani. Aceea de a sprijini inițiativa de a amesteca europarlamentarele cu referendumul.
I-a ieșit. Dovadă victoria PNL pe țară.
Numai că ceea ce susținătorii, consilierii, analiștii președintelui nu au anticipat este faptul că și-au creat singuri o concurență.
Și nu mă refer la PSD, partid ce pare acum prins într-o implozie. Nu.
Ci la lupii tineri ai USR. Hăitașul Iohanis dorind exagerat de mult eliminarea lui Dragnea și formarea unui  – nou – ,,guvern al meu” a ignorat capacitatea uluitoare de mobilizare a partidului corporatist-oenegist USR.

Lupii tinerii, vicleni și în haită ai usereului au remarcat  – din prisma alegerilor – că ciobănașul sibian nu îi mai sperie și nu îi mai momește doar ținându-i aproape  cu o ciozvârtă aruncată  peste gardul Cotrocenilor ruptă din  Mosasaurus –ul*  PSD.

USR a căpătat conștiință de sine bazată pe mărinimia votului.
Năcuți flămânzi pentru o revanșă ilogică și hrăniți cu lozinci – ce nu țin loc de concepte, programe sau idei – useriștii amușinează puterea totală.
Guvenul ,,meu” cu un PNL puternic aliat cu haita de trădători din diverse partide, cu eternul țepar UDMR și cu un USR ținut pe post de papagal scandalagiu pe stradă pică.
Papagalul scandalagiu pe stradă și pe faceboock a devenit crocodil și este flâmând.
De putere, de funcții ce execută imaginar corupția și execuții televizate. Cătușele sunt simbolul USR. De ce?

USR este copilul LGBT născut dintre împreunarea peste timp dintre Savonarola și Robespierre, ovulul fecund fiind oferit de către oligarhia bancară și căpușele ONG.

Mai pro –European decât  Uniunea Europeană, carnivorul hămesit de atâta stat la intersecții nu va accepta compromisul cu un placid și comod Iohannis.
Cioloș, justițiara dubioasă și cu cetățenie americană Kodruța Koveși sau matematicianul excepțional dar analfabet politic Dan Barna sunt soluțiile lor.

Iohannis a dorit eliminarea totală a ,,dușmanului de clasă”  și a ne-arianului Liviu Dragnea. Oricum cel mai slab contracandidat politic pentru actualul – încă – președinte.
I-a ieșit.

Dar efectul pervers a constat în faptul că a binecuvântat prin referendum maturitatea unei forțe politice aflată pe acelaș eșicher al concurenței și care interferează negativ cu interesele lui.
Iar USR a căpătat astfel conștiință de sine.
Cei de acolo nu au logică sau argumente, dar au virilitate, curaj, foamea de a se exprima doar ei PLUS credința fermă a unor certituduni irelevante dar și sprijinul financiar necesar.

Băgându-și în zeghe mămăliga autosuficientă de adversar – recte pe Dragnea –  Iohannis a deschis pecum Priam acum trei mii de ani calea intrării la Cotroceni a calului troian USR.
Să-i fie de bine.
A fost pohta ce-o pohtea. Ștefan cel Mare dixit.

P.S. Sceneriul se va repeta și la Brașov. USR va avea candidat de la mărinimia celor aproape 38% dintre electori.

* * *

* Specificare – Mosasaurus era o șopârlă uriașă de pe vremea dinozaurilor ce atingea la maturitate și 12 metri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.