Culoarea anului 2011 – ROZ CAPRIFOI

Culoarea anului 2011 – ROZ CAPRIFOI

0 81

„Honeysuckle” sau rozul rosiatic a fost desemnat culoarea anului 2011 de Pantone Color Institute, cel care stabileste trend-urile cromatice si este recunoscut pentru acest lucru la nivel mondial.
„Honeysuckle” sau rozul-caprifoi, este alegerea specialistilor in ceea ce priveste culoarea anului 2011.
Daca in 2010 turcoazul a predominat, de data aceasta cei de la Pantone Color Institute ne propun tonuri mai optimiste, care sa ne ridice moralul in vremuri de criza economica.
„Honeysuckle este captivant, stimuleaza adrenalina, te scapa de starile neprietenoase”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al institutului Pantone Color.
Institutul Pantone intreprinde periodic studii in ceea ce priveste evolutia culorilor, prin intermediul carora poate comunica cu precizie destul de mare nuantele care vor fi in tendinte peste un an sau doi.
„Lasati spiritul indraznet de roz-caprifoi sa va cuprinda, sa va ridice si sa va poarte de-a lungul intregului an”, ne recomanda specialistii de la Pantone.
Leatrice Eiseman, directorul executiv al institutului, adauga: „In momente de stres avem nevoie de ceva care sa ne ridice moralul. Caprifoiul, cu nuantele lui roz, are aceasta menire, este captivant, este o culoare stimulanta, optimista – perfecta pentru a indeparta tristetea”.
Institutul Pantone intreprinde periodic studii in ceea ce priveste evolutia culorilor, prin intermediul carora poate comunica cu o destul de mare precizie nuantele ce vor fi in tendinte peste 1 an sau 2.
Pantone Color Institute este o autoritate in materie de culori recunoscuta in intreaga lume.
Conceptul de standardizare a culorilor a fost extins de-a lungul timpului, avand aplicabilitatea nu doar in domeniul artelor cat si in cel al tehnologiei digitale, design-ului de interioare sau vopselurilor (in anul 2006 Pantone a incheiat un parteneriat cu Fine Paints of Europe din care a rezultat o linie de vopsea premium, oferind consumatorilor si designerilor posibilitatea de a identifica peste 3000 de culori Pantone in vopseluri).

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.