„Cu usile inschise” la Teatrul „Sica Alexandrescu”

„Cu usile inschise” la Teatrul „Sica Alexandrescu”

0 80

Pentru acest sfarsit de saptamana, Teatrul brasovean „Sica Alexandrescu” a pregatit doua piese de exceptie pentru iubitorii de teatru.
Sambata, 22 martie, incepand cu ora 19.00, Teatrul prezinta la Sala Studio spectacolul „Cum o fi” de Oliver Bukowski. Regia: Razvan Popa. Scenografia: Mihnea Mihailescu. In distributie: Demis Muraru, Iulia Popescu, Gabriela Butuc.

Duminica, 23 martie, brasovenii sunt invitati, incepand cu orele 19.00, la Sala Mare a teatrului, la avanpremiera spectacolului „Cu usile inchise” de Jean Paul Sartre. Regia: Mihai Maniutiu. Decorul: Mihai Madescu. Costumele: Luana Dragoiescu.Cu: Mihai Bica, Bianca Zurovski, Maria Garbovan
Dupa 26 de ani, regizorul Mihai Maniutiu a fost din nou atras de textul lui Jean-Paul Sartre, „Cu usile inchise”, piesa in care scriitorul si filosoful francez a lansat una din formulele de marca ale secolului: „Infernul sunt ceilalti”.
Despre propriul sau text Jean-Paul Sartre spunea: „Cand scrii o piesa, exista intotdeauna motive ocazionale si preocupari profunde. Motivul ocazional a fost, atunci cand am scris Cu usile inchise, in 1943, inceputul lui 1944, pentru ca aveam trei prieteni si voiam ca ei sa joace intr-un spectacol, pe un text al meu, fara ca vreunul sa fie avantajat. Voiam, asadar, ca ei sa ramana impreuna, tot timpul, pe scena. Pentru ca, m-am gandit eu, daca unul dintre ei iese, va parea, in acel moment, ca ceilalti au un rol mai important. Voiam deci sa ii tin impreuna. Si mi-am spus: cum pot tine impreuna trei persoane fara ca vreuna sa iasa vreodata? Sa le tin pe scena pana la final, ca pentru totdeauna? Atunci mi-a venit ideea de a le plasa in infern si de a-l face pe fiecare, pe rand, calaul celorlalte doua. Acesta este motivul ocazional”.
Pretul biletelor: categ. I. 7 lei; categ. II. 5 lei
Pret redus pentru pensionari, elevi, studenti: 4 lei
Informatii si rezervari la tel: 0268/412.969
Telefon centrala 0268/418.850
Telefon secretariat: 0268/416.699
www.tsa.arts.ro

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.