Cu totul, 1561 de sași sibieni în frunte cu Klaus von Strudel,...

Cu totul, 1561 de sași sibieni în frunte cu Klaus von Strudel, stăpânesc abuziv un oraș de 150.000 locuitori !!

1 190

Sunt persoane care se întreabă, pe bună dreptate, de ce sibienii au acceptat ca echipa lor de fotbal să se numească FC Hermannstadt (numele german al Sibiului), din moment ce nu este rodul unei afaceri privateci e susținută financiar din banii lor, ai contribuabililor sibieni, prin intermediul primăriei săsești a orașului?
Trebuie să fii naiv ca să crezi că numele F.C. Hermannstadt, cu care a fost botezată echipa de fotbal sibiană, a fost ales „întâmplător”, tocmai acum când au devenit fățișe intențiile secesioniste ale unor ardeleni și bănățeni, iar Sibiul se află poziționat imediat după Cluj și Timișoara ca propagandă secesionistă pentru așa-zis „independență” a Transilvaniei și Banatului!
Spun „primărie săsească” nu pentru că primărița este săsoaică, dar și majoritatea în Consiliul local o au tot sașii din FDGR, ei fiind votați în număr mare de puținii sibieni care votează la alegeri, adică „oastea” disciplinată a votanților minoritari etnic și a cozilor de topor românești, mituiți cu posturi în Primărie și societățile comerciale subordonate acesteia.

Explicația este simplă . Românii sibieni cu ștate vechi nu votează cu sașii, deoarece cunosc din relatările bunicilor umilința la care au fost supuși românii sibieni de către sași, nu doar până la Marea Unire din 1918, ci și după aceea, în special pe timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când Sibiul devenise stat în stat, fiind subordonat Berlinului, nu Bucureștilor și grupările paramilitare de sași terorizau românii din oraș. Angela Merkel, cancelarul Germaniei, țară care susține dezmembrarea României, numea Sibiul Hermannstadt și Transilvania Siebenbürgen în anul 2014, când a trimis acest mesaj de susținere candidatului la președinția României Klaus Iohannis . Click pe document pentru mărire!
La Sibiu a rămas împământenită denumirea de „Calea vacii” pentru carosabilul noroios destinat românilor pe Corso, strada ultracentrală pentru promenadă, unde trotuarele aparțineau doar plimbăreților sași, chiar și după pietruirea străzii și ulterior asfaltarea ei.
Și acum, sașii sibieni emigrați în Germania îndeamnă la secesiune prin intermediul internetului pe forumurile sibiene și pe site-urile publicațiilor locale,. Ei doresc cu ardoare caRomânia să fie dezmembrată și Transilvania „independentă” să intre sub zona de influență germană a reclăditului imperiu habsburgic, austriecii având în mână frâiele economiei românești la ora aceasta (finanțele – băncile și resursele energetice – petrolul și gazul).
Statul german încurajează și el discret dezmembrarea României, toate materialele de propagandă secesionistă (așa-zisul steag al Transivaniei independente, tricouri cu mesaje secesioniste, brelocuri, autocolante pentru mașini cu indicativul „Transilvania” și fanioane) sunt produse în Germania și aduse în Ardeal de agenții lor de influență.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, țară care susține dezmembrarea României, numea SibiulHermannstadt și TransilvaniaSiebenbürgen în anul 2014, când a trimis acest mesaj de susținere candidatului la președinția României Klaus Iohannis.Click pe document pentru mărire!

Distractivă este lipsa de imaginație a celor cu slană pe creier, adică: „Noi suntem DNA” al sibiencei Codruta , care apără corupția, prefăcându-se că luptă împotriva ei și „Noi suntem Hermannstadt”, așa cum se vede inscripționat pe autocarul echipei.

Sibiul se numea Hermannstadt în întunecatul Ev Mediu, când românii – ca si la Brasov – nu aveau dreptul să intre în „burg”  – decât la târguri și contra unei taxe, înnoptatul în interiorul zidurilor cetății fiindu-le interzis cu desăvârșire!

Aceiași lachei, mânuitori de condei, vând gogoși despre cultura și umanismul contelui sas Brukenthal, fostul guvernator al Transilvaniei și fondatorul muzeului cu același nume, făcând abstracție de cruzimea nefirească a acestuia, care asista cu o plăcere de psihopat la execuțiile sau schingiuirea românilor pe eșafodul din Piața Mare a Hermannstadt-ului. Majoritatea victimelor lui Brukenthal de la stâlpul infamiei sau de pe eșafodul amplasat în Großer Ring / Piața Mare erau români condamnați pentru „crima” de a înnopta în cetate sau refuzul de a merge pe „Calea vacii”, adică prin glodul de pe străzi, trotuarele fiind rezervate sașilor. Sub stăpânirea „umanistului” conte Samuel Brukenthal a avut loc și barbara ucidere, care a îngrozit Europa, a liderilor țăranilor români răsculați de prea mult bine austro-ungaro-săsesc, Horea și Cloșcape eșafodul construit la Alba Iulia de această dată.
Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene și deja agent electoral iohannhist anticipeaza …  „parastasul” Brexit din anul 2019 – an electoral pentru Klaus Werner Iohannis: „Dorința mea este ca acest summit să fie ținut în frumosul oraș vechi Sibiu, sau Hermannstadt,așa cum îl știu eu.” De unde știe batranelul asta, la fel ca  și Merkel,sa reinvie denumirea de Hermannstadt? De la Iohannis, fiindcă Juncker era premierul Luxemburgului în anul 2007, când Sibiu a fost- cu sprijinul direct al fostului premier Adrian Nastase !- capitală culturală europeană împreună cu orașul Luxemburg  Klaus Werner Iohannis, care vara trecută a numit Sibiul ca fiind capitala sașilor, în cuvântarea de la sărbătoarea anuală a acestora, a promovat permanent în străinătate denumirea germană Hermannstadt, în total dispreț față de români și de numele oficial al orașului.

Se promovează insistent denumirea Hermannstadt în locul numelui românesc Sibiu, care a devenit oficial începând cu anul 1919, după Marea Unire din 1 Decembrie 1918. Numele Hermannstad reprezintă nostalgia după vremurile când Ardealul era parte a Austro-Ungariei! Este și acesta un pas spre secesionismul dorit de unguri, sași și chiar de unii români trădători , dezintegrarea României fiind susținută și de Germania, care a dezmembrat Iugoslavia și Cehoslovacia conform vechiului dicton latin „Divide et impera” („Dezbină și stăpânește”). Acest plan, de rupere a Transilvaniei de România, este menționat în întelegerea germano-rusă de împărțire a sferelor de influență în Europa, după căderea Cortinei de Fier, dintre Helmut Kohl și Mihail Gorbaciov! Klaus Werner Iohannis este și el o piesă de joc pe această tablă de șah a marilor puteri:

Klaus Iohannis instalat guvernator peste colonie pentru aplicarea înțelegerii germano-ruse din anul 1990?  Chiar și inscripționarea indicatoarelor rutiere, de intrare-ieșire în oraș, cu textul Sibiu – Hermannstadt este ilegală, deoarece sașii nu reprezintă 20% din populația Sibiului, ca să fie justificată astfel aplicarea Legii 215/2001 privind inscripționarea bilingvă!
Populația municipiului Sibiului la ultimul recensământ (2011): 147.245 locuitori, din care germani 1.561, adică 1,06 % din totalul populației. Consilieri  sași (FDGR) în Consiliul Local Sibiu, azi: 12, dintr-un total de 23. Deci, 52,17 %, ei au puterea decizională fiind majoritari! Așa a fost începând cu anul 2004, din al doilea mandat iohannisian.
Vârful majorități germane în Consiliul Local Sibiu a fost atins în mandatul 2004-2008, când FDGR a avut  16 consilieri din totalul de 23, adică 69,57 %!Bine, trec și peste prezența foarte scăzută a romanilor  la alegerile locale, între 30 și 35 %,  unde partidele de dreapta  votau disciplinați cu FDGR-ul plus toți  angajațiii din aparatul mamut al primăriei și societățile comerciale subordonate, împreună cu familiile lor, ceea ce reprezenta cam 1/3 din cetățenii cu drept de vot, suficient să asigure victoria confortabilă a alogenilor din cauza indiferenței celorlalți sibieni, care nu se prezentau la urne.

Nu pot să trec însă peste prima intervenţie directă a Germaniei în politica românească şi primul amestec în treburile interne ale României. Acestea s-au produs în anul 2000, când Otto Schily, ministrul de interne al Germaniei la vremea respectivă, a vizitat Sibiul, înainte cu o săptămână de prima candidatură a lui Klaus Werner Iohannis. Atunci Schily a avut o întrevedere secretă cu colonelul Nechifor Ignat, şeful SRI Sibiu, întâlnire bisată și la alegerile din 2004. Urmarea? Iohannis a ieşit primar în primele două mandate, iar la scurt timp Ignat a fost avansat în grad (general de brigadă) şi mutat în structura centrală de la Bucureşti, devenind inca de atunci şef de direcţie în S.R.I. la nivel national. Apoi a urmat acapararea orașului de către sași „pas cu pas” – vorba sasului suprem – și transformarea Sibiului nostru în Hermannstadt-ul lor.Ce Hermannstadt vreți, băi slugoilor? Mai bine Hermannshit, că-i același rahat, da‘ pe engleză, că suntem în „partenereat” – vorba sasului național,

Revenind la echipa de fotbal, denumirea germană F. C. Hermannstadt este similară – fiind la fel de jignitoare și provocatoare pentru românii ardeleni – cu denumirea ungurească Sepsi OSK (Sepsiszentgyörgy Olt Sport Klub) a echipei de fotbal din Sfântu Gheorghe, doar că acolo populația maghiară este majoritară, în timp ce la Sibiu mai sunt doar 1.561 de etnici germani din totalul de 147.245 locuitori, Dacă la Sfântu Gheorghe denumirea este agreată de localnicii unguri majoritari, la Sibiu cu siguranță că nu este dorința sibienilor ca echipa lor să poarte numele german al urbei de pe vremea când românii erau asupriți în orașScopul acestor denumiri în ungurește și germană este crearea impresiei că Transilvania este o zonă multietnică și de aceea este necesară separarea ei de România. Orice european care vede că echipa de fotbal a Sibiului are nume german, va fi convins că locuitorii orașului sunt în majoritate… nemți!

Nu , romanii sibieni,desi majoritari, fuseseră umiliți de sași la Sibiu până în 1918 și după aceea în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial când„Hermannstadt” a devenit enclavă germană – stat în stat,  Cei care au ajuns slugile foștilor stăpâni,destui români aciuați la Sibiu de prin imprejurimi ,pentru un loc de munca, au devenit germanofili, necunoscând nimic din istoria locală. Nici măcar faptul că sașii sibieni aveau propriile formațiuni paramilitare hitleriste care terorizau localnicii de etnie română la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, după care s-au bulucit toți să se înroleze voluntari în trupele Waffen SS. Atât de dragă le-a fost uniforma neagră nazistă, încât cativa nostalgici sași care conduc Primăria Sibiu și-au îmbrăcat poliția comunitară și echipa de fotbal F. C. Hermannstadt tot în negru complet!!…

waffen ss

FC Hermannstadt  este finanțată de Primăria Sibiu, ceea ce explică parțial și denumirea imbecilă dată în cinstea lui… Klaus von Strudel. În alte părți primarii au fost cercetați penal pentru susținerea echipelor de fotbal locale din bani publici. Nu este și cazul primăriței săsoaice Astrid Fodor, succesoarea marelui Klaus.Președintele echipei de fotbal este un mason penal, cum le spune Iohannis la toți cei care au tangență cu procurorii, ăsta însă fiind chiar condamnat pentru contrabandă și evaziune fiscală, pe nume Teodor Birț, director la SC Piețe SA, firmă subordonată primăriei.Pentru SC Piețe SA a fost declarat Iohannis incompatibil de către ANI, deoarece fostul primar făcea parte din Consiliul de Administrație al ăstora cu piețele, care fac și pe hingherii de mașini la Sibiu, fiind dotați cu două platforme pentru ridicarea…la greu a autoturismelor. În fine, ceea ce ne distrează  enorm la meciurile echipei F. C. Hermannstadt  este numele galeriei sibiene, care-și spune „Dacii”. Păi cum băi, să zbieri „Hai Hermannstadt!” și tu să-ți zici „dacii”? Probabil că pentru țipuritorii respectivi regele dacilor a fost unu’ Werner von Strudel și Sarmizegetusa se numea Klausenburg!

Marius Albin MARINESCU

P.S.: Mărturisesc, „în nemernicia mea” – că sunt stelist de când mă știu, la fel și copiii mei, toți fiind urmașii unui ofițer de carieră. Răposatul meu tată a fost colonel, a predat la Catedra de Tactică a Academiei Militare din București și a făcut parte din Consiliul de conducere al clubului sportiv „Steaua” înainte de anul 1990.
Cu toate acestea, ca sibian am dat dovadă de patriotism local și în adolescență am făcut parte din galeria echipei sibiene „Șoimii” Sibiu, cu care mergeam și în deplasări.
Trebuie să spun că acum nu pot să fiu suporter al „hermannstadtienilor”, chiar dacă mi-am păstrat patriotismul local. Sau tocmai de aceea!.

 

COMENTARII

  1. Nu aveti o poza cu autocarul echipei sibiene?
    Este foarte…sugestiv si dezgustator!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.