Cu catel, purcel si gaina, Cristoiu se muta la Cotroceni

Cu catel, purcel si gaina, Cristoiu se muta la Cotroceni

0 160

Pesemne ca gaina consacrata in istoria presei de Ion Cristoiu nu mai putea naste pui vii din pricina bruiajului Antenelor lui Voiculescu. S-o fi stresat galinaceea, dupa ani de zile in care Maestrul a tot cotcodacit in studio alaturi de Gadea, Stan si Ciutacu la adresa lui Traian Basescu, pigulind de pe jos orice grimasa, gest, gafa sinistra sau fapta incriminabila a presedintelui. Nu ca n-ar fi avut ce sa ciuguleasca. Le-a dat Traian material pentru inca doua-trei grile de emisiuni. Da’ parca chiraiau in gol si-a plictis de ceva vreme. Nu mai avea nici un chichirez sa dai in seful statului, pe care oricum il injura acum toata lumea. Nu mai puteai fi original intr-o magma de emisiuni la fel, in care toate comentariile par trase la xerox iar replicile destepte le-a spus deja concurenta.
Ori Maestrul nu e din aia. Cel putin asta ar fi explicatia onorabila a deciziei lui Cristoiu de a se retrage din emisiunea lui Gadea si de a renunta de tot, in curand, la colaborarea cu Trustul Intact al lui Voiculescu. Nu chiar de tot, ce-i drept, pentru ca incercatul condeier pastreaza editorialele din Jurnalul National al lui Marius Tuca, un fel de fata umana a trustului.
Cu alte cuvinte, Maestrul pleaca, dar nu de tot; nu asa, drept si hotarat, ci in Zig-Zag, cum este si titlul emisiunii pe cale s-o incheie la una din Antene. Dupa ce a dat sezoane de-a randul Zig, Cristoiu a simtit nevoie sa loveasca si Zag. Asa se face ca a invitat in studio, inexplicabil si pe nepusa masa, anturajul feminin al lui Basescu, chiar fatucile pe care le desfiintau in trei seara de seara in emisiune la Gadea. Cristoiu s-a intretinut amical – chiar libidinos, sugereaza inveninat Mircea Badea – cu Elenele lui Traian – Udrea si EBA – dar si cu nefrecventabila Monica, pe numele de scena Ridzi. Scandalos. Nemaiauzit. Tradare. Defectiune. Ce zig-zaguri periculoase in cariera lui Cristoiu!
Sa se plictisit Cristoiu sa fie doar unul din calaii cu minuscula ai lui Basescu, intr-o emisiune de decapitare care are un Gadea majuscul drept moderator? O fi. Dar imaginea cea mai sugestiva a completului de judecata de la Sinteza zilei o da totusi grupul satiric „Mondenii”, care pare sa-i aseze cel mai bine pe fiecare pe locul sau, cu ticurile, deviatiile si slugarniciile fiecaruia.
Indiferent ce explicatie va este pe plac, Cristoiu a anuntat deja ca pleaca de la Antene, pentru ca nu vrea sa mai fie chibit politic. Nasol moment si-a gasit sa faca pe impartialul, cand firmele de consultanta politica se vad amenintate de faliment dupa ce au prosperat gros vanzand in stanga si-n dreapta esichierului sfaturi si ponturi de succes. Cu catel cu purcel – si gaina – Cristoiu se muta mai aproape de Traian Basescu, pe care l-a simtit ca n-are pe nimeni in preajma in clipele astea si in favoarea caruia vrea sa ridice o voce singulara la vremuri de injuraturi compacte dinspre partea cealalta.
Poate ca cei doi se vor intelege dupa ce vor purta discutii adanci despre metafizica gaozarului. Desi s-ar putea ivi si niscaiva incompatibilitati. Nu stiu cum va inghiti Maestrul scena in care Traian, intampinandu-l pe scarile Cotrocenilor, ii va privi hipnotic gaina-ntre ochi si-i va susura in jargon prezidential: „Ce faci, tu, pasarica?”.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.