Cu 3 medalii din metal nobil, incepem sa contam in sporturile de...

Cu 3 medalii din metal nobil, incepem sa contam in sporturile de iarna

0 96
Antrenorul Dorottyei Buzas a fost printre putinii care au crezut in sansa biatlonistei la o medalie. Tanara de 17 ani a dedicat argintul obtinut in proba de sprint familiei si prietenului ei. A fost cea de-a treia medalie romaneasca, dupa aurul si argintul lui Emil Imre la probele de short-track de 500 si 1000 de metri. Palmaresul tricolorilor l-a facut pe presedintele Comitetului de Organizare FOTE sa declare ca incepem sa contam in sporturile de iarna.
Dorottya Buzas a castigat joi medalia de argint la biatlon in competitia de la Cheile Gradistei. La Medal Platza au fost premiati joi seara cei mai buni sportivi de la copetitiile de schi alpin, biatlon, sarituri cu skhiurile, patinaj artistic , schi fond si snowboard. Legitimată la clubul CSS Miercurea Ciuc, biatlonista Dorottya BuzaÅŸ încheiase, marÅ£i, proba individuală de 10 kilometri pe poziÅ£ia a doisprezecea pentru ca joi sa castige argintul la sprint. Adolescenta, care a dedicat argintul obtinut in proba de sprint familiei si prietenului ei, nu a ratat ocazia de a vorbi si despre sacrificiile pe care le face pentru a-si dedica timpul antrenamentelor pe partie.
Simon Marton, antrenorul Dorottyei Buzas, a declarat ca a crezut mereu in sansa tinerei sale eleve, despre care spune ca are sanse sa se impuna pe scena biatlonului european.
Medaliile au fost inmanate de ministrul Tineretului si Sportului Nicolae Banicioiu si presedintele comitetului de organizare Fote 2013, George Scripcaru, care au remarcat ca Romania incepe sa conteze in sporturile de iarna, dupa cele trei medalii din metal pretios pe care le-a obtinut la cea de-a 11-a editie a FOTE.
Un palmares deosebit, in conditiile in care in precedentele 10 editii ale Festivalului Olimpic al Tineretului European Romania obtinute doar 4 medalii de bronz.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.