Crizele cardiace apar ÅŸi ca efect al stresului de la locul de...

Crizele cardiace apar şi ca efect al stresului de la locul de muncă

0 461
Stresul profesional apare ca un factor de risc al infarctului miocardic, dar se situează, din acest punct de vedere, în urma fumatului ÅŸi a obezităţii, relatează passionsante.be. Mai multe studii anterioare s-au ocupat de legătura dintre stresul la locul de muncă ÅŸi accidentele coronariene.
Toate au ajuns la concluzia că o legătură există, însă diferă de la unul la altul amploarea riscului. O echipă de cercetători britanici de la University College din Londra a trecut în revistă circa 15 studii realizate pe această temă în Europa, sintetizând apoi rezultatele.
Datele luate în considerare s-au referit, în total, la circa 200.000 de persoane (număr egal de femei ÅŸi de bărbaÅ£i), care au completat chestionare specifice asupra mediului profesional, funcÅ£iei ocupate ÅŸi expunerii la stresul legat de locul de muncă.
Accidentele de origine coronariană au fost analizate prin prisma condiţiilor de muncă.
'Există o legătură între stresul profesional ÅŸi riscul apariÅ£iei unui eveniment coronarian', a spus Robert Hayat.
Riscul creÅŸte cu 23% dacă activitatea profesională se desfăşoară cu stres. Dr Hayat remarcă totuÅŸi că 'acest risc este mai mic decât cel legat de fumat, obezitate abdominală sau sedentarism', factorii clasici de risc cardiovascular.
Altfel spus, 'orice măsură de prevenire pentru a lupta împotriva stresului profesional este binevenită', fără a neglija preocuparea faţă de factorii de risc convenÅ£ionali.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.