Criza: Poiana Brasov si Branul ocupate la jumatate din capacitate, de Paste

Criza: Poiana Brasov si Branul ocupate la jumatate din capacitate, de Paste

0 229

Criza economica a injumatatit numarul turistilor dornici de a-si petrece sfintele sarbatori de Paste la munte.
Daca in anii trecuti, Valea Prahovei devenea neincapatoare pentru miile de familiia care doreau sa obitna un loc de „barbecue” pentru a petrece venirea Pastelui, iata ca anul acesta pensiunile au fost ocupate doar la jumatate din capacitatea lor maxima.
Jumatate din locurile de cazare sunt inca disponibile, la preturi de pana la 600 de euro de persoana pentru un sejur de 4 zile in Poiana Brasov si de pana la 150 de euro intr-o agropensiune din zona Branului.
Mai mult decat atat, multi romani au decis sa se retraga in familie pentru a sarbatori nasterea Mantuitorului si au renuntat la excursiile montane in statiunile scumpe din Romania.
Mai bine de jumatate din locurile de cazare sunt inca disponibile pentru weekend-ul de Pasti, desi cei mai multi hotelieri dau „oficial” un grad de ocupare de cel putin 60%, ba chiar unii se „arunca” la 80%, ca de pilda proprietarii de agropensiuni din zona Branului. „Tactica veche: zici ca esti aproape plin crezand ca asa o sa-ti momesti clientii pana in ultimul moment, dar acum, cu criza asta, nu mai tine, desi preturile sunt aceleasi ca anul trecut, ba chiar mai mici cu 10-15% in unele cazuri!”, recunoaste un hotelier din Poiana Brasov.
Totusi, autoritatile locale s-au pregatit pentru valul de turisti cu care sunt obisnuiti cu ocazia zilelor libere si a sarbatorilor nationale, motiv pentru care au mobilizat nu mai putin de 1200 de politistisi jandarmi pentru a asigura un trafic usor si pentru siguranta turistilor de la munte.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.