Criza financiara cu iahturi, limuzine si sedii luxoase

Criza financiara cu iahturi, limuzine si sedii luxoase

0 122

In ciuda indemnurilor la austeritate facute de premierul Emil Boc, cu o gura cat o sura, dar cu gand de „da, Doamne, sa nu ma bage in seama”, criza financiara trambitata pe intreg mapamondul in scopuri stiute de cativa potentati de pe Wall Street probabil, nu schimba nicicum vechile obiceiuri ale unor sefi de institutii publice nici in 2009. Multe primarii si consilii judetene, ca sa nu mai vorbim de ministere si Parlament, si-au achizitionat sau sunt pe cale sa-si achizitioneze automobile noi de mii de euro
Nu lipsesc, in anul crizei, nici investitiile in sedii de lux. Se pare ca, in acest sens, al investitiilor „de lux”, Iasul bate recordul provinciei.
La cererea presedintelui Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, va fi amenajat un sediu nou pentru institutia pe care o conduce, pentru amenajarea caruia vor fi alocate, din bani publici, aproximativ 3 milioane de euro. Nici primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, nu se lasa mai prejos cand vine vorba de confort, in pofida crizei financiare. Astfel, parcul auto al primariei a fost innoit cu patru superbe limuzine.
Criza este sfidata cu nonsalanta si de institutiile publice din Tulcea, asa ca in bugetul pe acest an al Consiliului Judetean Tulcea este prevazuta alocarea a 220.000 de euro pentru achiziionarea unei nave de protocol de lux si a doua autoturisme, dezvaluie cotidianul Romania Libera, care da si alte exemple, printre care apare si Brasovul, cu „noutati” inca de mici proportii, pe Spurcata (Graft) neputandu-se inca naviga cu iahtul, sefii locali si ai judetului fiind ocupati in prezent cu mobilierul de prin birouri, cu asfaltari, construiri de aeroporturi sau dosare penale. Se aude insa de un viitor funicular intre Prefectura si Primarie, cu care sa se transporte portocalele cu miez penal si alte facaturi ghimpate. Dupa rezolvarea acestor fructe ale unor „nevinovate” nesabuinti se va tinde spre mai sus
Despre Capitala ce sa mai zicem? Acolo vanzoleala este asa de mare, incat asemenea misculatii judetene par un bob de nisip pe o plaja. Amintiti-va de automobilul pus la dispozitie de SPP blondei de la Turism, ca aceasta manevra a fost facuta pe linia unu din gara politica. Imaginati-va ce se petrece in triajul partidelor si institutiilor de la varf, triaj aflat la Doseni si imprejmuit cu inalte garduri de protectie confectionate din facaturi pe dunga de lege.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.