Criza economica reduce tarifele de Revelion din Romania

Criza economica reduce tarifele de Revelion din Romania

0 97

Criza economica ii determina pe romani sa-si modifice planurile de vacanta, acum, in plin sezon al sarbatorilor de iarna. Tot mai multi dintre acestia au hotarat sa reduca bugetul alocat cheltuielilor de Craciun si Anul Nou si sa ramana acasa pentru a petrece niste sarbatori mai … ieftine.
In consecinta, hotelierii, fortati de cererea in scadere sa reduca tarifele cu 10%, deoarece romanii taie un sfert din bugetele de vacanta in 2009.
Dupa ce s-au confruntat cu anulari de rezervari atat pentru Sarbatorile de Iarna, cat si pentru 2009, hotelierii si agentiile de turism „strang randurile” in fata efectelor crizei si anunta reduceri de tarife de aproximativ 10%.
La acestea se adauga oferte promotionale pentru sezonul estival 2009, care merg pana la 25% din pachetul de baza, daca acestea sunt cumparate pana la mijlocul lunii februarie. Specialistii estimeaza insa o reducere a bugetelor de vacanta ale romanilor cu 25%, in 2009.
Hotelierii resimt din plin impactul crizei. „Avem semnale de la hotelieri ca au redus deja preturile cu 10% fata de anul trecut, iar negocierile sunt deschise. Ramane de vazut unde se vor opri tarifele in urma discutiilor agentiilor de turism cu hotelierii si transportatorii”, declara Ciprian Enea, consultant Besttourism.
Anularea rezervarilor pentru petrecerea de Craciun reprezinta un alt efect al recesiunii economice, adauga Luiza Paduraru. Sunt voci care sustin ca unitatile de cazare care nu au ieftinit tarifele vor fi nevoite sa o faca. „Pana in momentul de fata, pretul pachetelor nu a fost redus, insa probabil partenerii locali vor incepe sa-l reduca, fortati de imprejurari”, declara Daniela Dumitrica, Marketing Manager in cadrul agentiei Paralela 45.
„In 2009 nu vor fi solicitari prea mari din partea turistilor, spre deosebire de anii trecuti, cand cresterile erau de 30%-40%. Ne asteptam la o stagnare din punctul de vedere al cererii si la orientarea spre pachetele turistice ieftine“, spune managerul firmei Christian Tour.
Cifre de afaceri mai mici pentru agentii
Anul viitor, turistii romani, dar si cei straini isi vor reduce bugetele de vacanta cu 20%-25% fata de anii precedenti, atat pretul pachetelor turistice, cat si cheltuielile la fata locului urmand sa se reduca direct proportional.
Turistii straini incep sa anuleze atat rezervarile facute pentru perioada de Sarbatori, cat si pe cele facute pentru 2009. „Multi turisti straini, in randul acestora fiind si americani, si-au anulat cererile”, sustine Silvia Litra, manager de program in cadrul agentiei de incoming Cultural Romtour, prezenta la EIBTM 2008, cel mai important targ de turism de afaceri si conferinta de la Barcelona.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.