Criza ameninta prematurii de la Maternitate

Criza ameninta prematurii de la Maternitate

0 83
Maternitatea nu mai are bani pentru medicamentele necesare prematurilor. Spitalul nu nu mai poate achizitiona alte flacoane, iar stocul se va epuiza in cateva zile. De altfel,
fondurile primite de la Ministerul Sanatatii nu acopera nici salariile lunare ale personalului medical. Singura speranta de redresare raman rectificarile bugetare.
Contractul cadru de finantare a serviciilor spitalicesti a fost semnat si la Brasov de toate unitatile din judet. Daca alte spitale au obtinut un grad de finantare multumitor la Maternitate banii sunt insuficienti. Intr-o luna obisnuita, cheltuielile de functionare ale spitalului se ridica la suma de 1.800.000 de lei in timp ce Ministerul aloca prin Casa de Asigurari de Sanatate doar 1.000.000 de lei lunar.
Unitatea are si datorii in valoare de 1.600.000 de lei, acumulate anul trecut tot din cauza subfinantarii. Diferenta dintre cazurile ale caror costuri sunt acoperite si cele tratate in mod real este destul de mare, spune dr. Mircea Preda- director Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Dr. I.A. Sbarcea Brasov.
Cel mai grav este ca si banii alocati pentru achizitionarea de medicamente necesare copiilor prematuri sunt insuficienti. Medicii nu stiu ce vor face la epuizarea stocului :
Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate sustin ca banii au fost alocati in functie de criteriile stabilite prin ordin de ministru, pretinde Luminita Nitu – director Relatii Contractuale CAS Brasov.
Totusi reprezentantii Casei sustin ca spitalele isi vor putea echilibra bugetele in decursul anului cand se vor mai primi bani cu ocazia rectificarilor bugetare. Prima operatie de acest fel ar putea avea loc in luna iulie.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.