Cristi Chivu cel mai bine platit roman din lume

Cristi Chivu cel mai bine platit roman din lume

0 98

Cristi Chivu jucatorul formatiei italiene Internationale Milano, este jucatorul roman cu cel mai mare salariu din lume, dar este departe de alti sportivi care castiga de patru ori mai mult, potrivit editiei care va aparea in 2 mai a publicatiei ESPN The Magazine.

Internationalul roman are un salariu anual de 5.013.000 de dolari, in timp ce Alex Rodriguez (baseball, New York Yankees) si Manny Pacquiao (box), cel mai bine platiti sportivi din SUA, respectiv Filipine, castiga cate 32 de milioane de dolari pe an.

Pilotul de automobilism Kimi Raikkonen este cel mai bine platit sportiv din Finlanda, cu un salariu anual de 26.333.333 de dolari. Motociclistul Valentino Rossi este cel mai bine platit sportiv italian, cu 20.800.000 de dolari pe an.

Tot din zona sporturilor cu motor vin si cel mai bine platiti din Anglia, pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton – 18.473.684 dolari, si din Spania, Fernando Alonso – 22.736.842 de dolari.

Un alt pilot de F1, Felipe Massa, are cel mai mare salariu dintre sportivii brazilieni – 17.052.632 de dolari.

Sportivul francez cu cel mai mare salariu este fotbalistul echipei Bayern Munchen, Franck Ribery, cu 14,1 milioane de dolari pe an.

Din Portugalia, cel mai bine este platit jucatorul formatiei Real Madrid, Cristiano Ronaldo – 19,5 milioane de dolari, iar Carlos Tevez este sportivul argentinian cu cel mai mare salariu – 19 milioane de dolari pe an la echipa de fotbal Manchester City.

Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.