Crin Antonescu trage de PNL!

Crin Antonescu trage de PNL!

0 95

Intr-o cuvantare adresata presei si, prin ea, opiniei publice, Crin Antonescu arata ca nu renunta la speranta ca PNL sa devina un partid capabil sa castige alegerile parlamentare si locale din 2012, un partid „gata sa intre la guvernare” daca vor exista conditiile necesare. Acesta pare a fi noul obiectiv stabilit de Antonescu.
„Trebuie sa venim cat mai repede posibil la guvernare. As intra si maine la guvernare pentru faptul ca aceasta putere degradeaza sansa Romaniei de a continua pe drumul pe care o apucase in 2008”, a spus presedintele PNL, Crin Antonescu, in cadrul Congresului alesilor locali de la Poiana Brasov.
Liderul PNL s-a aratat increzator in sansele pe care i le ofera, ca partid, cele 20 de procente castigate la alegerile prezidentiale.
„A fost un rezultat bun pentru ca acest 20%, in afara de faptul ca e scorul cel mai mare obtinut la alegeri de catre noi, a fost obtinut in conditii cat se poate de vitrege. PNL a ramas singur in fata unui aparat de stat in care si-au dat mana conjunctural PD-L si PSD. Chiar daca intre cele doua tururi optiunea nostra a fost aceea de a alege raul cel mai mic si de a sustine candidatul PSD, chiar daca asta am socotit a fi atunci optiunea noastra, nu trebuie sa uitam ca in 2009, cand poarta Cotroceniului s-a deschis pentru Geoana, acestia au intrat acolo imediat, in conditiile care li s-au impus, si au guvernat catastrofal Romania impreuna”, a spus Crin Antonescu.
Mai mult, continuandu-si discursul de incurajare, liderul liberal a apreciat ca, pe viitor, partidul sau poate obtine 30% din voturi.
„Putem fi un partid de peste 30%. Putem fi partidul nr. 1 al Romaniei. Nu e nevoie decat de cateva lucruri foarte grele: sa intelegem si sa facem mai repede decat altii intoarcerea cu fata spre cetatenii pentru care facem politica. Asta inseamna sa fim un organism capabil sa dea mesaje unitare si eficiente, capabil sa spuna oricarui roman care il priveste cateva lucruri clare: nu ca incercam, din alegeri in alegeri, sa ne strecuram intr-o combinatie sa ajungem la putere, ci sa spunem ca liberalii sunt cei care actioneaza cu adevarat pentru aceste valori. Avem sansa unei noi credibilitati. In cei 20% obþinuti la alegerile prezidentiale sunt oameni care au votat pentru prima data, oameni tineri, din marile orase, cu grad de instructie ridicat, care incearca sa se conecteze la ceea ce inseamna democratia actuala. In sprijinul acestor oameni trebuie sa actionam. Nu trebuie sa ne multumim sa ramanem un partid al elitelor”, a incheiat Antonescu.

Ma intreb daca toti membrii, mai ales din cei de frunte ai PNL, gandesc la fel. Pe unii dintre ei nu-I vad coborand in Piata Mare ca sa se amestece cu plebea, ca san u mai vorbim de umblatul prin glod rural, nu neaparat fizic ci macar cu ideile. Si ar mai fi o treba: si Crin Antonescu, asa simpatico cum e la prima vedere, foloseste acest perimat “vom face ca sa dregem” Fa, nene, mai intai, pune macar o temelie, si dupa aceea poti vorbi cam cum vrei sa arate casa.
Oricum, in politica romaneasca inca mai domnesc confuzia si interesele personale si este greu de sters cu buretele aceste tare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.