Crin Antonescu la Ora de foc

Crin Antonescu la Ora de foc

0 115

Realitatea TV, la Ora de foc, l-a avut ca invitat pe Crin Antonescu. Cei doi realizatori, Oana Stancu si Adrian Ursu, au avut un “asistent” extrem de incomod in persoana dnei Alina Mungiu-Pippidi. Toate temele discutate au fost de un grad maxim de dificultate.

Dan Voiculescu barna din ochiul Puterii
Solutia imorala prin care Basescu a preluat puterea in Romania pare uitata, iar cei care se alatura de partidul li Voiculesu sunt condamnati din start. Liderul liberal a reiterat faptul ca in cadrul discutilor purtate ci reprezentatii PC nu s-au discutat functii intr-o eventuala structura de putere dupa alegeri. Alierea liberalilor cu partidul lui Dan Voiculescu a fost tinta atacurilor.
Intrebat daca exista vreo asemanare intre vehementa excluderii Monei Musca din PNL si dosarul de Securitate al lui Dan Voiculescu, Crin Antonescu a spus ca nu cunoaste nici dosarul Monei Musca si nici al lui Dan Voiculescu si ca „nu a facut o comparatie intre cei doi, insa diferenta e urmatoarea: in PNL a existat aceasta prevedere si am fost foarte hotarati”.
„Dan Voiculescu nu este membru al PNL iar alianta noastra este incheiata pe cateva obiective politice care nu au de-a face cu trecutul lui Dan Voiculescu. Traim cu aceste optiuni si alegeri de rau mai mic. Dincolo de acest aspect, am facut o alianta cu PC si nu cu Voiculescu personal”, a spus liderul PNL.
Antonescu a apreciat ca „Dan Voiculescu nu este un om careia i s-au prescris drepturi in politica romaneasca (…), cu Dan Voiculescu s-a guvernat in Romania, la Voiculescu s-a dus Basescu cu caciula in mana iar sa-l descoperim acum, astfel, e cinic.”
„Sa-l descoperim ca nefrecventabil pe Dan Voiculescu dupa ce cu Dan Voiculescu s-a luat puterea in Romania, de catre Alianta DA, cu Dan Voiculescu s-a guvernat in Romania, la Dan Voiculescu s-a dus, il citez pe Traian Basescu, “cu caciula-n mana”, in calitate, cred, deja de presedinte al Romaniei. Sa-l descoperim acum, cand din motive tactice am facut alianta, nefrecventabil… eu asta, chiar daca par cinic, nu accept”, a spus liderul liberal.

Alianta fara Congres
Liderul PNL a explicat ca in urma exercitiului „care merita tratat cu seriozitate” guvernul din umbra, nu a primit prea multa incurajare nici din partea partidului si nici din partea „strazii”.
In legatura cu declaratia deputatul PNL, Ludovic Orban, potrivit careia conducerea PNL nu are mandat pentru incheierea unei aliante cu PSD, pentru acest lucru fiind necesara convocarea unui Congres extraordinar al formatiunii, Crin Antonescu considera ca „Orban se afla intr-un solo cu sala goala”, PNL neavand nevoie in acest moment de un astfel de congres, care necesita bani si timp.
Liderul liberal a reconfirmat pozitia de “ideolog” a lui Varujan Vosganian.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.