Crin Antonescu este noul presedinte al PNL

Crin Antonescu este noul presedinte al PNL

0 104

Crin Antonescu este noul presedinte al Partidului National Liberal, obtinand 873 din voturile exprimate, vineri seara, de delegatii la Congresul extraordinar, contracandidatul sau, Calin Popescu-Tariceanu, primind 546 de sufragii, iar 12 voturi fiind anulate.
Crin Antonescu a afirmat, inainte de inceperea votului, ca viitorul lider al PNL trebuie sa fie un simbol, nu doar varful partidului. El a sustinut ca nu a facut niciun targ politic, iar daca va deveni presedinte al PNL va avea o misiune grea.
Potrivit lui Antonescu, electoratul asteapta din partea PNL nu o schimbare de lider, ci de atitudine in comunicarea cu societatea si a modului de a face politica in Romania.
Antonescu a declarat ca nu detine solutii miraculoase sau neimaginate de altii, subliniind ca liberalii trebuie sa dea dovada de pasiune pentru valorile politice pe care le reprezinta, dar si compasiune pentru cei care nu au sanse.

Date biografice
Crin Antonescu s-a nascut la 21 septembrie 1959 la Tulcea. A absolvit al Facultatea de Istorie-Filozofie a Universitatii Bucuresti in 1985. In perioada 1985-1989 a fost doctorand al Universitatii Bucuresti la specialitatea istorie veche universala. In aceeasi perioada, a fost profesor de istorie in Tulcea si Vaslui. In perioada 1989-1992 a fost muzeograf la Sectia de istorie-arheologie a Muzeului ‘Delta Dunarii’ din Tulcea.
Este membru PNL din 1990. In perioada februarie-iulie 1990 a fost presedinte al filialei judetene Tulcea a PNL. La alegerile legislative din septembrie 1992, a fost desemnat deputat din partea PAC, pe listele CDR. In acelasi an, a fost ales membru al Consiliului National al PAC. In iulie 1993, a demisionat din PAC si s-a inscris in PL ’93, devenind membru al Comitetului Director si deputat al acestei formatiuni politice.
In perioada 1995-2002, a ocupat functia de vicepresedinte al PNL, iar in perioada 1997-2000, i-a revenit portofoliul Ministerului Tineretului si Sportului. In 2000 si 2004 a fost reales deputat, iar in noiembrie 2008 a devenit senator de Bucuresti.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.