Crin Antonescu Basescu nu poate reprosa nimic opozitiei

Crin Antonescu
Basescu nu poate reprosa nimic opozitiei

0 149

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca Traian Basescu nu poate reprosa nimic opozitiei, deoarece toate deciziile au fost luate de el ca sef al statului, sugerand ca din cauza acestuia <> si <>. Liderul PNL a sustinut totodata ca Traian Basescu nu are anvergura necesara unui presedinte de stat, dar nu este mediocru.
“Domnul Basescu e de anvergura aici, in lumea noastra, in lumea can-can-ului in care gresesti betisorul bagat in ureche si impartasesti natiunii. Acolo unde se fac politica, economia, soarta lumii, domnul Basescu nu exista si, din pacate, fiind presedintele nostru, nu existam nici noi, deocamdata”, a spus Antonescu, la Realitatea TV.
Pe de alta parte, Crin Antonescu a caracterizat ca fiind <> unele declaratii ale lui Traian Basescu despre opozitie.
“Pe la inceputul anilor ’90 se semana confuzia asta <> Opozitie, opozitie, mai marai, dar ai grija sa nu fii contra poporului. Asta, iertati-mi formula, e chiar o vorba de doi lei. Adanca, adanca, dar de doi lei. Sa fie impotriva Guvernului, dar sa nu fie impotriva tarii. Pai cine e impotriva tarii, opozitia odihnita sau epuizata sau cei care pur si simplu le baga mana in buzunar oamenilor fara a le da nicio perspectiva?”, s-a intrebat retoric liderul PNL.
In opinia lui Crin Antonescu, prima masura pentru relansarea economiei este una politica si anume inlaturarea clientelei.
“Chestiunea pentru un partid care sa asume guvernarea acum sau pe viitor in Romania nu e, in primul rand, a optiunii intre masurile economice. Ele sunt decisive, ca masurile chirurgicale. Dar pe astea le discuti cu oamenii care sunt cu adevarat competenti. Prima ta masura ca politician este sa pui ministru de Finante cu adevarat competent si desprins de clientela. Iar optiunea politica majora, solutia pentru problemele sistemului politic si administrativ romanesc nu e optiunea pentru un tip de impozit sau altul, un cuantum de impozit sau altul, ci e optiunea pentru o politica eliberata de dictatura clientelei”, a explicat Crin Antonescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.