Crima la Penitenciarul Codlea

Crima la Penitenciarul Codlea

0 179

Sambata seara un detinut din Penitenciarul de Maxima Siguranta din Codlea a murit, fiind sugrumat de un coleg de celula.
Incidentul s-a petrecut in jurul orei 22.45, dapa ce se daduse singerea, caci pe timpul noptii se povestesc si se petrec cele mai multe.
Supraveghetorul sectiei unde a avut loc crima a declarat ca nu a intervenit pentru ca nu a auzit nici un zgomot din celula, ceea ce este cat se poate de posibil, in puscarie domnind cu toate alte legi de comportament social decat afara, in lumea libera.
In acest sens, subcomisarul Dan Rusu, purtator de cuvant al penitenciarului, a adus unele lamuriri:”Supraveghetorul s-a dus la o camera alaturata sa solicite unei persoane private de libertate sa dea sonorul mai incet, atunci a auzit o bufnitura, a observat agresorul asupra victimei starangand-ul de gat, cheile pe timp de noapte se afla la loc sigur, a anuntat seful de tura. Se pare, dupa primle cercetari, ca ar fi vorba despre o joaca, asa a declarat agresorul, dar urmeaza ca Parchetul sa definitiveze cercetarile in acest caz.”
Ucigasul a fost izolat, urmand cercetarile si masurile care se impun in asemenea cazuri.
Din surse neautorizat am aflat ca victima ar fi George Ionut Nicolae, taximetristul care a ucis acum doi ani fetele pe care apoi le-a transportat la Bacau, per bucati. Acesta incepuse sa-i povesteasca colegului de camera, un tip de 23 de ani si domiciliat in Lunca Calnicului, binecunoscut Politiei si care urmeaza sa plateasca pentru 29 de acte de talharie, cum a actionat la cele doua crime. Amanuntele se pare ca l-au infuriat pe talhar – un talhar loveste si fura, dar nu ucide cu sange rece – care s-a apucat sa-l sugrume pe povestitor.
Parintii victimei, oameni bine situati social, au declarat ca cei doi se aflau de circa trei luni in aceeasi celula, ei intelegandu-se bine. Dar se vede ca, dupa cum afirma si psihologii, exista momente si imprejurari care duc la scurt-circuite de cateva momente in mintea omului, scurt-circuite care pot provoca reactii neasteptate.
Astazi urmeaza necropsia si continuarea cercetarilor in acest caz.
Va vom tine la curent cu viitoare noutati

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.