Creditarea populatiei in anul 2009

Creditarea populatiei in anul 2009

0 78

Majoritatea romanilor considera ca efectele crizei financiare internationale se vor resimti puternic si in tara noastra – reiese dintr-un studiu recent realizat de o companie de intermediere de credite. In acelasi timp, cei mai multi dintre cei chestionati considera ca vor apela la un credit in anul 2009 chiar daca exista nemultumiri in privinta relatiilor cu institutiile de credit.
Conform unul studiu realizat de Societatea de Brokeraj Bancar, 75% dintre romanii chestionati intentioneaza sa contracteze un credit in anul 2009 pentru realizarea proiectelor personale, si asta in conditiile in care 82% dintre repondenti considera ca criza financiara internationala va afecta mai mult sau foarte mult Romania. Efectele se vor resimti in special asupra bugetului de cheltuieli necesar traiului zilnic – apreciaza 59% dintre participantii la studiu – dar si asupra ratelor la credite – 49% – costurilor cu intretinerea si utilitatile – 34% – si asupra salariului – 28%. La intrebarea cat de multumiti sunteti de relatia dvs cu bancile, 58% dintre cei chestionati sunt multumiti sau foarte multumiti, in timp ce restul de 42 de procente sunt mai degraba nemultumiti sau foarte nemultumiti.
Elementele principale care lasa de dorit sunt, conform studiului, legate de insuficienta transparenta in ceea ce priveste ratele dobanzii si comisioanele, de calitatea comunicarii in relatia cu clientii, dar si de calitatea serviciilor oferite de banci.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.