Coruptia oficiala – MIRA (1)

Coruptia oficiala – MIRA (1)

0 214

?


?


Coruptia in Romania nu mai mira pe nimeni. Administratia, scolile, drumurile, toate arata prost!


Nu pentru ca nu sunt bani, ci pentru ca acestia sunt cheltuiti prost.


Banii publici sunt prost cheltuiti nu din cauza unui management defectuos ci pentru ca grupurile mafiote din spatele partidelor, sau chiar partidele, mai rau ca lacustele – rad tot. Dosarele acestora, in cantitati inimaginabile, umplu metrii cubi in birourile din Parchetele locale sau nationale. Secretari de stat, ministri sau viceprim ministrii, fac averi intr-un mandat cat sa acopere nevoile a zeci de generatii de urmasi.


Pana si cei care ar trebui sa faca ordine, sunt cuprinsi de aceeasi bulimie monetara, ?nu se lasa mai prejos, ba chiar se si intrec intre ei: cine face cei mai multi bani in cea mai scurta perioada!.


De curand, la comanda unei structuri care se doreste serioasa, cea a Directiei Generale Anticoruptie (DGA), s-a facut un sondaj in randul celor de la MIRA, in special al politistilor.


Cine e MIRA?? E numele sunator, al unui „minister de interne si reforma in Administratie”!.


Principala concluzie a sondajului: Coruptia in MIRA ()e generata de salarii mici si avansare pe pile!


Sondajul realizat pe un esantion de 1.200 de angajati ai Ministerului de Interne
a vrut sa scoata la iveala parerea angajatilor MIRA despre fenomenul coruptiei din sistem.


Pe langa salariile mici si promovarile pe baza de pile, politistii cred ca si influenta politicului contribuie la numarul mare de fapte de coruptie din sistem.


Politistii chestionati, recunosc fenomenul si sunt de parere ca sanctiunile drastice ar putea diminua acest flagel. Peste 80% dintre angajatii MIRA sunt de parere ca daca ar avea mai multi bani ar fi mai putin tentati sa primeasca asa numita „spaga”. Sigur ca in aceeasi masura sunt vinovati si cei care dau spaga, nu numai cei care o primesc.


Totusi, te uiti in jur si nu poti sa nu injuri cu naduf cand politistii de la circulatie te pandesc ca niste lotrii cand calci o dunga continua sau tai o curba. Sau cand radarele sunt ascunse strategic, nu ca sa previna depasirea vitezei ci doar sa faca planul institutiei la amenzi sau cateodata, daca ai noroc,? in buzunarele politistilor.


Cineva spunea convingator, ca fata de ’89, nu s-a schimbat inca nimic in acest sector. Si atunci ca si acum se asteapta ca sutii de buzunare sa-si faca plinul la ?portofele si-abia apoi sa fie arestati, dijmuiti si …iarasi de la capat. Nu mai spunem nimic de prostituate…


Desigur toate astea sunt mizilicuri care palesc ?de tot pe langa afacerile cu droguri sau arhicunoscutele si multiplele Afaceri Tigareta.


Sigur ca politistii, conform sondajului, constienti de nocivitatea fenomenului, considera ca inspectorii DGA ar trebui sa se intalneasca mai des cu ei si sa ii sanctioneze drastic atunci cand ii prind ca primesc atentii.
Pentru tot mai multa lume este insa tot mai clar ca nu se vrea ordine. Daca s-ar vrea s-ar face.


Atata timp cat sefii in Politie, indiferent de nivel, se numesc, se schimba sau se avanseaza doar la ordinul politicului, (indiferent ca e primar, sef de judet sau de partid) nimic nu se va schimba.


Mai nou, se dau chiar concursuri, de un ridicol fara margini, deoarece castiga omul negociat de catre forta politica careia ii revine domeniul, judetul, orasul sau comuna.


Da! Sondajul e clar, oamenii stiu ce au de facut si „fac”.


Nu se va face insa ordine, atata timp cat in Senat sau Camera Deputatilor nu conduce o reala majoritate politica, (ci o majoritate de parlamentari cu dosare multe si grele) si nu vom fi condusi de un presedinte cu dosare carora nu li se stie numarul, ci de un presedinte un singur dosar: cel care contine CV-ul.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.