Corona Brașov reia parcursul european cu un meci la…Roman

Corona Brașov reia parcursul european cu un meci la…Roman

0 359

Handbalistele de la Corona Brașov sunt pregătite să dispute prima manșă din cadrul optimilor de finală ale Cupei EHF. Este vorba despre meciul tur, cu HCM Roman, un duel sută la sută românesc, ca și sloganul după care își desfășoară activitatea echipa de sub Tâmpa. Înainte de plecarea la Roman, au oferit declarații două dintre jucătoarele Coronei Brașov și antrenorul lor

Bogdan Burcea, antrenor Corona Brașov :,,Este o dublă manșă în care se întâlnesc două echipe din România, deci va fi un duel interesant. Nu cred că se pune problema unei favorite, ambele formații având șanse egale la calificarea în turul următor. Va conta foarte mult forma de moment și să respectăm ceea ce vom pregăti la antrenamente. Ne cunoaștem foarte bine între noi și în mare știm cam la ce să ne așteptăm unii de la alții, dar cu toate acestea vom merge la Roman cu gândul unui joc bun, în care să ne menținem sub 22-23 de goluri Cu siguranță și ele vor face totul pentru un meci bun și pentru un rezultat care să le avantajeze, mai ales că joacă pe teren propriu. Cum am mai spus însă, pe noi trebuie să ne intereseze doar să respectăm cât mai bine ceea ce vom face la antrenament, iar atunci lucrurile vor sta bine. În niciun caz calificarea nu se va juca la Roman ci în ambele manșe. Am mai spus, e importantă forma de moment, și disciplina în joc. Dacă toate acestea le vom respecta, atunci avem o șansă la sferturi

Carmen Cartaș, jucătoare Corona Brașov: ,,Cu siguranță și noi și ele știm aproape tot despre adversar, pentru că jucăm de atâția ani unii împotriva altora. HCM Roman este o echipă care practică un handbal dur astfel că trebuie să fim atente și să nu le lăsănm să își facă jocul. Cu toate astea, este foarte important să avem încredere în noi, să facem în teren ceea ce vom pregăti pentru acest meci și să luăm lucrurile pas cu pas. Normal, când e vorba de o dublă manșă, fiecare gol contează, dar avem încredere în noi că putem face un joc bun iar în mașa retur, de la Brașov să tragem la calificare. Cu siguranțăși noi și ele știm aproape tot despre adversar, pentru că jucăm de atâția ani unii împotriva altora. HCM Roman este o echipă care practică un handbal dur astfel că trebuie sîă fim atente și să nu le lăsăm să își facă jocul. Cu toate astea, este foarte important să avem încredere în noi, să facem în teren ceea ce vom pregăti pentru acest meci și să luăm lucrurile pas cu pas. Normal, când e vorba de o dublă manșă, fiecare gol contează, dar avem încredere în noi că putem face un joc bun iar în mașa retur, de la Brașov să tragem la calificare”.

Ana Maria Mîrcă, portar Corona Brașov: ,,Va fi un meci destul de greu, chiar dacă ne știm foarte bine și în teorie ar trebui să ne ajute. Sigur și ele vor calificarea mai departe și vor face totul pentru ca în meciul tur să își asigure o diferență care să le facă să spere la calificareas în turul următor. Noi însă mergem optrimiste și motivate să facem un meci bun și să ne întoarcem acasă cu un rezultat pozitiv. La Roman e yun teren pe care se câștigă greu, dar acum e un meci de cupe euiropene și cu siguranță va fi altfel. Se poate spune că e un joc special pentru că se întâlnesc două echipe din România, însă pe de altă parte, ambele își doresc foarte tare calificarea în turul următor deci va fi un meci de luptă în care va câștiga echipa care va greși mai puțin. Sperăm ca noi să fim acea echipă”.

Corona Brașov și HCM Roman se vor întalni duminică, 10 ianuarie la Roman în manșa tur a optimilor Cupei EHF (ora 11,30). Returul se va disputa peste o săptămână la Brașov.

Dorin Dușa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.