Corona Braşov a terminat învingătoare în turneul amical de la Cluj, ,,Memorialul Tiberiu Rusu”, reuşind al treilea succes, în meciul decisiv, 30-27 (16-13), în faţa gazdelor de la ,,Universitatea”
În jocul contra clujencelor, antrenorii braşoveni Bogdan Burcea şi Dumitru Berbece au rulat toate jucătoarele apte, din echipă lipsind doar Georgiana Ciuciulete, menajată după entorsa suferită în prima zi în faţa celor de la HCM Râmnicu Vâlcea, precum şi Andreea Pricopi, accidentată şi ea uşor la gleznă, în prima repriză a meciului cu Universitatea Cluj. Pentru Corona au marcat: Cartaş – 6, Hotea 5, Zamfir 5, Neagu 4, Chiper 4, Briscan 2, Bondar 2, Dincă 1 şi Marcu 1.

Clasamentul final al turneului: 1. Corona Braşov, 2. SCM Craiova, 3. HCM Rîmnicu Vâlcea, 4. Universitatea Cluj, 5. CSM Bistriţa

Interul Braşovului, Cristina Zamfir a fost cea mai bună marcatoare a competiţiei, cu 24 goluri.
Premii speciale:

Cea mai bună marcatoare: Cristina Zamfir (Corona Braşov)

Cea mai tehnică jucatoare: Florina Chintoan (Universitatea Cluj)

Cel mai bun portar: Mihaela Băbeanu (HCM Râmnicu Vâlcea)

Antrenorul echipei Corona, Bogdan Burcea, a declarat : ,,Sunt bucuros că am încheiat competiţia pe primul loc dar trebuie să rămânem pe pământ, pentru că sunt jocuri amicale, în care fiecare echipă testează jucătoarele. Ultimul meci împotriva celor de la Universitatea Cluj a fost controlat de noi, de la un capăt la altul, iar asta nu poate decât să mă bucure, pentru că am avut posibilitatea să rulăm toate jucătoarele care nu erau accidentate şi să încercăm mai multe formule de joc. E drept, în meciul contra Clujului am stat mai bine la partea ofensivă şi nu am mai avut aceeaşi prospeţime pe apărare, dar cumva este de înţeles că s-a acumulat şi oboseala de după drum şi după primele două meciuri. Am încercat să o menajez puţin şi pe Cristina Zamfir, care în primele două partide a avut prestaţii excelente şi să las alte fete să joace mai mult. Sunt mulţumit de cum se mişcă jucătoarele în teren, suntem în grafic cu ceea ce ne-am propus dar mai avem ceva de lucrat la omogenitate. Mai e timp şi mai avem jocuri de verificare, în care cu siguranţă vom fi din ce în ce mai bine şi la acest capitol. Totuşi, dincolo de scorul de pe tabelă, pe noi ne interesează să facem tot ce ne-am propus în teren şi să testăm jucătoarele în diferite situaţii. Per ansamblu consider că stăm bine, iar singurul lucru care m-a nemulţumit a fost că am avut trei entorse în lot, dar bine măcar că nu sunt foarte grave şi că în câteva zile vom avea toate fetele la pregătire„.

La sfârşitul săptămânii viitoare, Corona se va alinia la turneul amical, organizat la Braşov

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.