Corlatean sabordat de Basescu

Corlatean sabordat de Basescu

0 195

Dupa un somn lung ce tine de aproape doua mandate, Titus Corlatean a lansat primul atac la mafia din PDL. Cauza deranjului personal, este data de aglomeratia de pe DN1 si DN 1A, aceasta pentru ca mai trebuie sa vina si la colegiul din Brasov, de unde a fost propulsat in Parlament. “Pregatit” pentru o anumita categorie de relatii externe, a intrat in politica impins de Adrian Nastase, evitand candidatura intr-o circumscriptie unde era cunoscut (Constanta find nascut la Medgidia), optand pentru un loc sigur in centrul tarii, la Brasov.
Ajuns presedintele Comisiei de politica externa din Senat, in urma negocierilor politice dintre PSD si PD-L, a trecut la atac pentru a nu fi taxat el personal si comisia, pentru ca nu au facut nimic in ce priveste cel mai important eveniment de politica externa romaneasca al actualei legislaturi.
Titus Corlatean a afirmat intr-o emisiune la Realitatea TV, ca cererile Frantei si Germaniei de amanare a aderarii Romaniei la Spatiul Schengen au fost determinate de perceptia de sistem corupt fata de Romania, dar si din cauza unor „cereri de spaga”. Acesta a declarat ca este vorba de o spaga ce depaseste nivelul celor care sunt solicitate de exemplu in Africa. In discutie era tronsonul din Autostrada Brasov-Comarnic, care a fost abandonat de Vinci, dupa ce acesta a castigat licitatia de doua ori. Prima licitatie organizata pe timpul cand era ministru Miron Mitrea a fost anulata de ministrul PDL-ist Dobre sustinut de Berceanu. La cea de a doua licitatie, organizata de Berceanu, s-a dublat costul si din cate se spune comisionul, adica spaga, a ajuns la 30%, dupa unele surse chiar la 40%.
Atacul lui Corlatean nu putea ramane netaxat de seful portocaliilor. Intr-un comunicat de la Cotroceni, intr-un apel catre partide, Basescu atrage atentia ca declaratii precum cea a presedintelui Comisiei de politica externa din Senat sunt folosite in argumentatia pentru amanarea aderarii la Schengen, mentionand ca afirmatiile sunt neargumentate, iresponsabile si contrare interesului national.
Extrem de firava, reactia de la Cotroceni, nu face altceva decat sa arate limita unei clase politice care se limiteaza doar la o paruiala de ochii lumii. Spunem asta pentru ca ambii “combatanti” si-au aratat muschii in fata romanilor … doar atat. Pentru brasoveni, le reamintim ca un mare proiect de interes judetean si chiar romanesc – realizarea Ocolitorii mari a municipiului Brasov, cu finantare asigurata, chiar semnata cu Banca Mondiala, a fost ratata cu doi pesedisti votati de brasoveni, pe functii mari. Unul minstru in Guvernul Boc – Nita Constantin si celalalt tocmai vehementul Titus Corlatean, presedintele Comisiei de politica externa din Senat.
Vom vedea daca sabordajul lui Basescu va merge pana la capat fata de un „coleg”.
Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.