Corbii Albi, sau…? De ce umbli cu cioara vopsită, Csaba bacsi?

Corbii Albi, sau…? De ce umbli cu cioara vopsită, Csaba bacsi?

0 200
Sloganul lansat de Orban Viktor la Cluj, preluat slugarnic de toti pitzifelnicii din presa maghiara din Ardeal, a devenit litera de lege …maghiara! Doar in Ardeal, datorita catorva voturi pe care si le targuieste Kelemen Hunor cu sefii PSD!
Toţi maghiarii din lume sunt membrii ai unei singure naţiuni?”

de Csaba Szabó – Cluj Napoca

„Legăturile dintre maghiarii de pretutindeni au devenit aşa de strânse şi viabile, că preşedintele Ungariei (din fotografia de mai sus!participă la evenimentele culturale maghiare din Transilvania de parcă ar fi undeva în judeţele Baranya, Békés sau Csongrád (…) (Dar oare o fi corect sa te duci, ca Voda prin loboda, in tara vecina, (pe care o declari…”neprietena” !?) ca pe vremurile de dupa Diktatul de la Wiena?! n.n.)
Actualmente nu prea există vreo organizaţie civilă sau religioasă maghiară din România, care nu ar beneficia de ajutorul Ţării Mame.
Proiecte pentru tinerii intreprinzători, pentru asociaţiile familiale sau pentru construirea centrelor şcolare cu internat, pentru şcolile ceangăilor – sunt proiecte fără de care maghiarii din România nu ar putea să se dezvolte. Autoorganizarea societăţii maghiare din România a ajuns la un nivel aşa de înalt, că maghiarii practic ar putea trăi absolut independent de societatea românească, „folosind” aceasta din urmă NUMAI ca o posibilitate de a face carieră. Fără sentimente, fără să iubeşti steagul românilor – doar să stimezi acesta, ca orice alt steag care reprezintă o naţiune”.
Problema se pune si altfel. Nu-i cam putin pentru a revendica eliminarea chiar agresiva,a tot ce este romanesc dintr-un  teritoriu istoric si un spatiu cultural romanesc in care, chiar si in Transilvania romanii sunt peste 74% din populatie?
Oare nu-i jenant sa extinzi definitia natiunii 
(fie ea si maghiara…) inttr-un fel de Suprastat??
Poza de mai sus cu presedintele Ungariei,primit la Vlahita ca pe Horthy odinioara (!) ma obliga sa pun urmatoare intrebare.
Inaintea Diktatului de la Wiena in Vlahita erau aproape 90 de familii romanesti.Acum nu mai este niciuna, desi inainte de 1989 mai erau destui romani in zona !! Cine i-o fi gonit? Cine „lucreaza” la …tulburarea compozitiei etnice a zonei??

Prof.Deak Andrei

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.