Cooperarea la Marea Neagra

Cooperarea la Marea Neagra

0 74

Cooperarea la Marea Neagra


?


Raportul privind Cooperarea la Marea Neagra a fost elaborat de europarlamentarul roman Roberta Anastase din partea Grupului parlamentar al Partidului Popular European, cu o larga majoritate.


?Documentul subliniaza importanta regiunii Marii Negre si necesitatea ca, in aceasta regiune, sa prevaleze stabilitatea, democratia si buna guvernare.


„E vorba de asigurarea securitatii si stabilitatii regiunii, de dezvoltarea economica si comerciala, de investitiile in infrastructura, turism, mediu si, nu in ultimul rand, este vorba de educatie si cercetare, o componenta esentiala pentru transformarea oricarei societati” a declarat Roberta Anastase, autorul raportului.


Vicepresedintele Comitetului pentru Afaceri Externe din Legislativul de la Strasbourg, europarlamentarul roman Ioan Mircea Pascu, s-a numarat printre cei care au sustinut documentul.


„Cred eu ca Marea Neagra este acoperita, in momentul de fata, fie prin calitatea de membru a Bulgariei si Romaniei, dar prin celelalte instrumente, relatia strategica cu Rusia sau politica de vecinatate pentru tarile din Caucaz, pentru Moldova s.a.m.d, deci intr-un fel sau altul si negocierile de asociere ale Turciei, practic, intreaga zona este undeva in vizorul Uniunii Europene sub diferite unghiuri si prin diferite instrumente” a declarat Ioan Mircea Pascu.


Raportul privind „Cooperarea la Marea Neagra „, pentru a nu ramane unul din sutele sau miile de documente care zac in uitare trebuie luat bine in seama de catre politicieni, in special cei din zona parlamentara sau Guvern, pentru a fi dublat de acte normative sau intelegeri internationale.


?


Vlad T.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.