Conventia PDL, Un nou mandat pentru Boc; Scripcaru egalul lui Udrea!

Conventia PDL,
Un nou mandat pentru Boc; Scripcaru egalul lui Udrea!

0 95

Ziua a doua a Conventiei PDL nu a fost lipsita de tensiuni, cele mai multe s-au inregistrat in tabara lui Emil Boc. Nemultumitii cei mai multi s-au inregistrat in printre sustinatorii lui Boc pentru ca li s-au diminuat sansele de a obtine functii in conducerea centrala, in urma revenirii asupra deciziei de a candida a mai multor portocalii din tabara lui Blaga.
Sambata seara echipa lui Vasile Blaga s-a intalnit in Modrogan si au semnat pentru retragerea candidaturilor. Situatia s-a schimbat la 180 de grade duminica dimineata cand, Mircea Hava, Romeo Raicu si Sorin Frunzaverde si-au anuntat colegii ca reintra in cursa. Singurii care s-au retras, Cristian Boureanu si Constantin Ostaficiuc, candidau pentru functia de prim-viceperesedinti, Cezar Preda, pentru functia de secretar general si Catalin Croitoru, pentru vicepresedinte. Potrivit surselor citate, retragerea lui Boureanu si Ostaficiuc au crescut sansele lui Sorin Funzaverde.

Taberele si-au mentinut procentele in conducerea colectiva Oamenii lui Emil Boc sunt nemultumiti de rasturnarea de situatie. „Azi noapte echipa lui Blaga semanse pentru retragerea candidaturilor iar noi ne-am facut calculele in functie de asta, stiam fiecare ce post va obtine. Acum situatia este un pic cam incurcata. S-a decis de dimineata ca ponderea impartirii functiilor sa tina cint de rezultatul la alegerea presedintelui, 62% -34%”, au declarat sursele citate.
Dupa ce oamenii lui Vasile Blaga au decis sa candideze pentru functiile din Biroul Permanent, in tabara lui Emil Boc s-au aprins spiritele.
Echipa lui Emil Boc si cea a lui Vasile Blaga s-au intalnit in biroul Robertei si au renegociat functiile. Sever Voinescu, Monica Macovei si Teodor Paleologu, cu sprijin de sus, au fost alesi, in final, printre noii vicepresedinti.
Si-au retras candidaturile pentru functiile de vicepresedinti urmatorii:Teodor Baconschi, Ioan Oltean, Cezar Preda, William Branza, Ion Ariton, Riceard Viorel Badea, Gabriel Berca, Costica Canacheu, Catalin Croitoru, Daniel Funeriu, Filip Petru, Radu F. Alexandru, Iulian Rasaliu, Cristian Radulescu, Mihaela Sandru, si Darius Valcov.
Vicepresedintele PDL Cristian Boureanu a confirmat informatia ca isi retrage candidatura.”Mi se pare normal ca presedintele ales sa isi aleaga o echipa care sa puna in practica motiunea castigatoare”.
Sorin Frunzaverde a declarat ca Vasile Blaga nu va candida la nici o functie de conducere in cadrul Biroului Permanent National al PDL explicand ca este vorba despre o hotarare mai veche

Voturi prim-vicepresedinti
Roberta Anastase a obtinut 1.038 de voturi, Theodor Baconschi 899 de voturi, Flutur 1.189 de voturi, si Sorin Frunzaverde 1.143 de voturi in timp ce Theodor Paleologu a primit 650 de voturi. Pentru functia de secretar general al PDL Ioan Oltean acastigat cu 906 de voturi iar Sulfina Barbu a obtinut doar 343 de voturi.

Voturi vicepresedinti<>/b
Pentru cele 15 functii de vicepresedinti s-a negociat intens. Echipa lui Emil Boc si cea a lui Vasile Blaga s-au intalnit in biroul Robertei Anastase pentru stabili viitorii vicepresedinti ai PDL. In sala, printre delegati circula liste cu diverse variante de vicepresedinti care trebuie votati. Sustinatorii ambelor tabere sunt nemultumiti ca isi pierd functiile promise.
Gheorghe Scripcaru a obtinut 1102 voturi, Elena Udrea 1102, Mircea Hava 1077, Traian Igas 1071, Gheorghe Stefan 1016, Anca Boagiu 999, Dorin Florea 936, Sever Voinescu 927, Mihai Stanisoara 922, Monica Macovei 917, Mihaela Popa 906, Florin Popescu 891, Victor Tarhon 818, Teodor Paleologu 793 si Romeo Raicu 790 de voturi.
Marii perdanti din tabara lui Emil Boc: Sulfina Barbu si Raluca Turcan. Castigatorii din tabara lui Vasile Blaga sunt: Romeo Raicu, Mircea Hava si Mihaela Popa.
Ion Ivascu a fost ales trezorierul PDL cu 1223 de voturi.

Conducerea PDL
Vicepresedinti:
Gheorghe Albu
Mircea Banias
Sulfina Barbu
Anca Boagiu
Dorin Florea
Mircea Hava
Traian Igas
Danut Liga
Monica Macovei
Marian Jean Marinescu
Theodor Paleologu
Mihaela Popa
Florin Popescu
Silviu Prigoana
Romeo Raicu
George Scripcaru
Gheorghe Stefan
Victor Tarhon
Mircea Toader
Raluca Turcan
Elena Udrea
Sever Voinescu

Secretari executivi:
1. Gheorghe Albu
2. Mircea Andrei
3. Ion Ariton
4. Viorel Riceard Badea
5. Adrian Badulescu
6. Gabriel Berca
7. William Branza
8. Nicolae Ciuca
9. Cristache Radulescu
10. Catalin Croitoru
11. Florin David
12. Dumitru Constantin
13. Dorin Florea
14. Gheorghe Stefan
15. Daniel Humelnicu
16. Traian Igas
17. Ioan Neli
18. Danut Liga
19. Marian Jean Marinesu
20. Liuta Mihalea
21. Calin Murg
22. Razvan Murgeanu
23. Brandusa Novac
24. Theodor Paleologu
25. Nicusor Paduraru
26. Stefan Pirpiliu
27. Mihaela Popa
28. Alin Popoviciu
29. Marian Rasaliu
30. Cristian Radulescu
31. Marius Rogin
32. Mihaela Sandru
33. Victor Tarhon
34. Mircea Toader
35. Cristina Traila
36. Raluca Turcan
37. Iulian Vladu

Secretar general pe regiuni
Moldova:

1. Gabriel Humelnicu
2. Stefan Gheorghe
3. Gabriel Berca
4. Marius Rogin

Sud:
1. Gheorghe Albu
2. Bogdan Cantaragiu
3. Marian Jean Marinescu
4. Stefan Pirpiliu
5. Florin Popescu

Vest:
1. Lucian Bode
2. Simion Iancu
3. Alin Popoviciu

Comisia de etica si litigii
1. Daniel Buda
2. Jean Marian Marinescu

Secretari executivi
1. Ion Ariton,
2. William Branza,
3. Cristache Radulescu,
4. Mihaela Sandru,
5. Alin Popoviciu
6. Gheorghe Albu.

Comisia Nationala de Integritate, Statut si Litigii
1. Alexandru Viorel,
2. Gabriel Andronache,
3. Liviu Cionca,
4. Cristian Hrituca,
5. Mircea Marinesu),
6. Petre Movila,
7. Dumitru Pardau,
8. Gelu Visan

Membrii in Comisia Nationala de Revizie si Control
1. Bejinaru Dumitru,
2. Gheorghe Tinel,
3. Mihai Ion Tinel,
4. Petrisor Morar,
5. Gabriel Paun,
6. Marius Spanu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.