Controale severe la Tribunalul Brasov

Controale severe la Tribunalul Brasov

0 198

Cine se duce, cu sau fara treaba, pe la „Casa Alba” brasoveana ramane blocat, dupa ce trece de poarta curtii, de cozile care se vad la intrarile de la Judecatorie si de la Tribunal. Si asta pentru ca aceste cozi cuprind cel putin 15 – 20 de persoane fiecare.
Dar daca te apropii de aceste cozi, bagi de seama un jandarm solid pazind intrarea si lasand doar cate o persoana inauntru.
Nu ai ce face si te asezi la rand,afland de la cei de dinaintea ta ca este control. Apropiindu-te cu randul, observi si auzi cum jandarmul ii atentioneaza pe cei pe care ii lasa sa intre ca trebuie sa scoata aproape totul din buzunare si sa puna pe o masuta aflata inauntru, pe holul de dinaintea treptelor ce te urca spre fericirea salilor de judecata sau te duc in beciul cu arhive etc.
Venindu-mi randul, alt jandarm m-a poftit acelasi lucru, specificand insa ca trebuie sa scot tot ce este metalic si sa pun pe masuta, inclusiv tigarile, pentru ca si acestea au nu stiu ce smecherie metalica pe pachet.
Dupa care al treilea jandarm m-a pus sa ma predau, adica sa salt mainile, si el a inceput sa plimbe un fel de bat negru de-a lungul fizicului meu. Din cand in cand batul piuia, semn ca am metal pe mine. Erau capsele si fermoarul de la pantalon, ceasul sau partea metalica a bretelelor.
Dupa care am fost rugat sa-mi iau jucariile de pe masuta si mi s-a dat voie sa intru unde aveam treaba.
Acelasi lucru se intampla cu toti cei care trebuiau sa treaca de cei trei cerberi.
Dupa ce mi-am vazut de treburi am intrat in vorba cu unul dintre jandarmi. Acesta m-a lamurit ca, de vreo doua saptamani, s-a ordonat luarea acestei masuri pentru a preveni patrunderea in incinta tribunalului a unor persoane avand asupra lor obiecte pe care sa le poata folosi in tulburarea procesului de judecata, cum ar fi arme albe, de foc sau orice ar putea folosi la o agresiune, si asta pentru ca in salile de judecata de prin tara s-au petrecut destule incidente in timpu proceselor, ajungandu-se chiar la amenintare cu un pistol.
Cred ca este o masura de prevenire binevenita, care asigura liniste personalului din Justitie in munca lui, chiar daca se pierde oarece timp cu acest control. In schimb se poate remarca linistea de pe coridoare, nemaiexistand vanzoleala, cu si fara rost, de pe coridoare.
Per total se poate bifa un plus in activitatea complexa de impartire a dreptatii. Macar daca la fel s-ar judeca si cauzele!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.