Controale in pietele din Brasov!

Controale in pietele din Brasov!

0 543
Inspectorii sanitar veterinari au verificat in ultimele zile zeci de agenti economici care vand peste si produse specifice sarbatorilor pascale. Cele mai multe nereguli au fost descoperite la comerciantii de peste. Au fost aplicate 8 sanctiuni in valoare de 16 mii de lei. Controalele se vor intensifica saptamana viitoare la unitatile care pun la vanzare produse destinate sarbatorilor de Paste.
In aceasta perioada inspectorii sanitar veterinari au crescut numarul controalelor in pietele agroalimentare. S-a urmarit in primul rand daca cei care vand peste cadre 02.50 respecta conditiile de depozitare, transport si comercializare. La 8 agenti economici au fost constatate deficiente si au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 16. 000 lei, pentru conditii de depozitare si manipulare necorespunzatoare a pestelui.
Saptamana viitoare se vor intensifica controalele in toate pietele agroalimentare dar si la standurile de comercializare a carnii de miel.
Directia sanitar veterinara a autorizat temporar 9 puncte de sacrificare . Pe langa acestea mai sunt trei abatoare, autorizate pentru tranzactii comunitare. Carnea de miel va sosi in piete numai dupa un control ante si post mortem, va fi identificata cu o marca de identificare si de sanatate in interiorul caruia exista un numar si va avea inscriptionat „controlat sanitar veterinar”.
Controalele se vor intensifica si la comerciantii de produse de patiserie, de produse lactate si produse de origine animala.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.