Controale aspre pe la crese si internate brasovene

Controale aspre pe la crese si internate brasovene

0 142

Un comunicat de presa anunta ca, in urma unei dispozitii a Autoritatii Nationale Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), toate unitatile de invatamant care prepara si furnizeaza alimente pentru copii trebuie controlate de inspectorii sanitar-veterinari.

Astfel, actiunea de control se desfasoara la nivel national pana in 30 septembrie si cuprinde verificarea creselor, gradinitelor, a unitatilor de invatamant si a scolilor cu program de internat, semi-internat sau after-school, urmarindu-se diminuarea riscului de aparitie a unor toxiinfectii alimentare in aceste unitati, asa cum s-a intamplat recent intr-o asemenea unitate de invatamant, de fapt o scoala, unde cornul si laptele au provocat intoxicarea alimentara a catorva zeci de elevi.

La noi in judet, verificarile si controalele realizate de inspectorii DSV in perioada 15-23 septembrie au vizat 43 de unitati de invatamant, fiind gasite cu aceasta ocazie o serie de nereguli.
Ca urmare au fost aplicate patru avertismente scrise, cu impunerea ca deficientele sa fie remediate in cel mai scurt timp.
Printre aceste deficiente se numara depozitarea necorespunzatoare a alimentelor, frigidere si chiuvete insuficiente si in stare de functionare dubioasa, spaþii de lucru neidentificate, lipsa termometrelor, a plaselor contra insectelor, dar si a procedurilor de lucru si igiena defectuoase.
In municipiul Brasov au fost verificate 18 gradinite, trei crese, patru scoli generale si trei licee, iar in Fagaras inspectorii au controlat trei gradinite, doua crese, doua licee si o casa de copii.
De asemenea au mai fost controlate doua gradinite din Sacele, una din Zarneºti si alta din Prejmer, dar si centrul social din aceasta comuna.
Controlate au mai fost si cresele din Predeal si Rasnov.
In perioada urmatoare controlalele vor fi intensificate, iar in caz de recidiva, sanctiunile pot merge, in raport de gravitatea deficientelor gasite, pana la suspendarea sau interzicerea activitatii in unitatile care incalca normele sanitar-veterinare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.