Contorizarea individuala a scazut cu 30 la suta consumul de energie termica

Contorizarea individuala a scazut cu 30 la suta consumul de energie termica

0 55

Conform unei statistici realizate de Asociatia Nationala a Prestatorilor de Servicii de Contorizare si Calcul al Unitatilor, consumul energiei termice a scazut cu 30% in ultima perioada.
Acest lucru este posibil datorita „eficientei sistemului de contorizare individuala, verificat deja in Europa”.
„Un aspect important este faptul ca reducerile de consum efectuate de brasoveni sunt comparabile cu media inregistrata la nivelul intregii tari”, a declarat Marius Leucutia, presedintele ANPSC.
„In sezonul de iarna 2007-2008, consumul mediu pentru o garsoniera de 30 de metri patrati a fost de doar 44,82 de lei, in timp ce locatarii din apartamentele de doua camere, cu o suprafata de aproximativ 50 mp, au platit in medie 74,70 de lei. Aceleasi statistici arata ca pentru apartamentele de trei camere si o suprafata de 65 mp, costul mediu in aceasta iarna a fost de 97,11 lei, iar la patru camere, 126,99 lei noi”, a mai spus Leucutia, considerand ca facturile exorbitante s-au datorat metodei de calcul usor eronate.
„Situatia nu ar trebui generalizata in municipiu, dat fiind ca 95,5% din brasoveni au platit mai putin de 300 de lei in aceasta iarna. Primaria, CET si firmele de repartitoare trebuie sa ia unele masuri. Autoritatea publica locala trebuie sa stabileasca solutii de implementare a principiului in condominiu – un singur sistem de incalzire”, a completat Mihai Beznoska, specialist ANPSC, citat de Buna Ziua Brasov.
Problema consumului de energie termica este o problema destul de grava pe care politicienii incearca sa o exploateze la maximum pentru a o folosi in campania electorala de primavara – vara.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.